Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

MODIFICĂRI la regulamentul privind parcările publice de reședință din Alba Iulia, după desființarea a 550 de locuri. Dezbatere

Publicat

MODIFICĂRI la regulamentul privind parcările publice, după dispariția a aproape 550 de locuri.

Primăria Municipiului Alba Iulia a anunțat că organizează întâlnire de dezbatere publică pe tema modificării regulamentului de parcări publice de reședință. 

Modificarea regulamentului are loc în contextul în care vor fi desființate mai multe locuri de parcare, după lucrările de mobilitate.

Este vorba, potrivit unui răspuns oferit Alba24 de către reprezentanții primăriei de 548 de locuri de parcare.

Dezbaterea are loc joi, 23 noiembrie, la ora 14.00, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Alba Iulia (Calea Moților, nr. 5 A).

Citește și: Primăria Alba Iulia recunoaște că dispare un număr mult mai mare de locuri de parcare, față de cel anunțat inițial. Ce soluții are

”La dezbaterea publică sunt invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile în sală, toţi cei interesaţi: persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate etc”, anunță primăria.

MODIFICĂRI la regulamentul privind parcările publice: Reguli de participare la dezbatere

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică.

Va avea asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice.

Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție.

La dezbaterea publică vor participa obligatoriu:

  • inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale
  • experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specific
  • persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Detalii la telefon: 815367 interior 352, e-mail: adpp@apulum.ro

Modificările din regulamentul de parcări

Se modifică art. 8 din Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din municipiul Alba Iulia aprobat prin HCL nr.412/2021. cu modificările și completările ulterioare.

Aliniatele (1) și (6) vor avea următorul conținut:

„(1) Locurile de parcare vacante din parcările publice de reședință vor fi atribuite pe bază de abonament:

  • persoanelor fizice care au domiciliul/reședința în vecinătatea parcărilor și au un autovehicul în proprietate sau folosință
  • fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator
  • persoanelor care dețin autovehiculul în baza unor alte acte de folosință încheiate în formă autentică, cu excepția contractelor de leasing, care se vor prezenta în copie legalizată.

În situația în care o persoană are în perioadă de valabilitate atât domiciliul cât și reședința, criteriul atribuirii locului de parcare îl va constitui reședința.

  • persoanelor juridice care au sediul/punct de lucru în vecinătatea parcărilor.

(6). În cazul în care se elimină/anulează locuri de parcare deținute în baza unor abonamente valabile, din motive neimputabile utilizatorilor locurilor de parcare respective

  • aceștia au prioritate la atribuire, în ordinea cronologică a cererii inițiale de alocare a locului de parcare, cu respectarea criteriilor prevăzute la alin. (1)”

De ce au fost propuse schimbările la regulamentul de parcări

Propunerile de modificare a regulamentului au fost avansate, în contextul în care vor fi desființate mai multe locuri de parcare, după lucrările de mobilitate.

Se propune criteriu de repartizare a locurilor de parcare, pentru locuitorii de la blocuri, reședința solicitantului.

De asemenea, prioritate vor avea cei care pierd locul de parcare, fără să fie vina lor, de exemplu în cazul spațiilor desființate după lucrările de mobilitate.

”Având în vedere situațiile practice întâlnite, referitoare la cererile de acordare a unor locuri de parcare de reședință, formulate de către persoane care au înscrise în actele de identitate atât domiciliul cât și reședința, ambele în perioadă de valabilitate, dat fiind numărul limitat al locurilor de parcare disponibile, (…) în aceste cazuri, criteriul de repartizare a locului de parcare să fie reședința solicitantului.

De asemenea, având în vedere faptul că în Municipiul Alba Iulia sunt în curs de execuție lucrările de „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban, lotul II”, care presupun inclusiv desființarea unor locuri de parcare de reședință, (…) în cazul în care se elimină/anulează locuri de parcare deținute în baza unor abonamente valabile, din motive neimputabile utilizatorilor locurilor de parcare respective, aceștia să aibă prioritate la atribuire, în ordinea cronologică a cererii inițiale de alocare a locului de parcare”, se arată în propunerea ce va fi prezentată Consiliului Local pentru aprobare”, precizează primăria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cetățean

    sâmbătă, 18.11.2023 at 08:04

    primăria nu este obligata sa administreze „parcul auto” al cetățenilor care colecționează rable în familie. mai ales în cartierele de blocuri unde este spațiu insuficient. vreți mașina și pentru copilul nenăscut? o parcați în parcarea cu plata și plătiți taxa!
    deci nene primar, te rog sa găsești locuri și sa construiți parcări cu plata

  2. dolfi

    sâmbătă, 18.11.2023 at 09:53

    Cetățean are dreptate!
    Pe langa unii care colectioneaza de la 2 masini in sus si au pretentia sa si le parcheze sub `geamul lor` mai sunt si aceia care in plus parcheaza si masina `de serviciu` indiferent ca e autoturism sau dubita ori chiar microbuz. De ce companiile care ofera masini de serviciu angajatilor nu le asigura si parcare in parcul auto propriu? Caz concret strada Fantanele unde exista niste `afaceristi` – unu care aduce `masini` si altul care aduce `legume romanesti` isi parcheaza atat rablele `recent aduse` cat si… camioanele PE SPATIU PUBLIC? Acolo e parcare cu plata. ii intreaba cineva vreodata de sanatate?

    Deci: Parcari cu plata. Parcarile atribuite de primarie sa fie monitorizate si orice masina gasita inghesuita in plus sa fie ridicata rapid. Mai ales intre blocuri.

  3. Pamfil

    luni, 20.11.2023 at 09:38

    hehe… si eu stiu o firma de inchirieri masini pe str Doinei undeva pe dreapta cum intri dinspre centru. are cateva masini parcate in fata casei.
    Cum naiba se dau autorizatii la orice tip de afacere in orasul asta? nu verifica nimeni?

    Ca tot ai zis de fantanele, pe strada Nichita Stanescu troneaza cate-un microbuz de la o firma de taxi privata. alteori chiar un autobuz.

    Si da, trebuie parcari publice cu plata si revizuirea parcarilor din cartierele de blocuri. Acum avem doar pavaje si aproape zero spatiu verde.

    Sistemul de transport pubilc ar trebui eficientizat si extins si in cartierele noi.
    De asemenea ar trebui transport special pentru elevi, si doar pentru elevi.

    Poate asa s-ar descuraja mult bizonii cu rable care ne distrug linistea si aerul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax