Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivarea în dosarul necrofilului din gara CFR Vințu de Jos. Scene de groază, descrise în documentul judecătorilor din Alba Iulia

Publicat

A coborât din trenul de Sibiu în gara Vințu de Jos, a mers să își ia un bilet către Teiuș, iar în sala de așteptare a observat un bărbat căzut între calorifer și bănci.

Când a vrut să îl ridice și-a dat seama că e mort, iar ”într-un moment de nebunie”, s-a hotărât să facă sex anal cu cadavrul: explicația pe scurt a unui bărbat, pensionar, recent condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru profanare de cadavre sau morminte. 

  • De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portatul rejust.ro.

Cazul care a șocat și oripilat opinia publică a readus în discuție și o altă mare problemă întâlnită în Alba, dar și în mare parte a gărilor CFR din țară: lipsa de siguranță în sălile de așteptare, lipsa de personal care să păzească sălile în cauză.

 

Gara din Vințu de Jos o ruină murdară, desprinsă dintr-un film de groază

Fapta s-a petrecut în data de 11 decembrie 2018, în jurul orei 19.00, în sala de așteptare.

La momentul respectiv gara din Vințu de Jos arăta desprinsă dintr-un film de groază. Geamuri sparte, uși crăpate, mizerie, tencuială căzută, pereți murdari, o lumină slabă, frig și un miros de te scotea afară din gară.

Chiar în perioada respectivă a fost subiectul unui articol apărut pe alba24.ro, în care era descrisă starea clădirii, a unei gări nod important de cale ferată, pe unde zilnic trec aproape 50 de trenuri de călători dar și foarte multe trenuri de marfă.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Gara din Vințu de Jos, o ruină care ”funcționează normal”. Cum arată coșmarul oricărui călător cu trenul

Fapta oribilă explicată de magistrați, dar și de pensionarul care a comis-o

Potrivit motivării instanței, ”în jurul orei 19.00, în sala de așteptare a sosit inculpatul călătorind cu trenul din loc.Sibiu, intenționând să ajungă în orașul Teiuș.

Inculpatul s-a deplasat spre cadavrul numitului (…) încercând să-l ridice, dar a observant că persoana în cauză avea mâinile reci, nu mai mișca și nici nu mai respira, realizând că acesta era decedat.

Inculpatul, profitând și de faptul că în acel moment nu se mai aflau alte persoane în incinta sălii de așteptare, a dezbrăcat de pantaloni persoana decedată  și a întreținut cu acesta un raport sexual anal.

Doi martori au văzut ce se întâmplă, iar bărbatul a fugit

În timp ce întreținea actul sexual, inculpatul a fost observant de martorii (…) iar la vederea acestora a încercat să fugă. Martorii au reușit să-l oprească, alertând totodată prin SNUAU 112 organele de poliție.

Polițiștii sosiți la fața locului, au găsit persoana decedată precum și pe inculpat, acesta relatându-le că a întreținut un raport sexual anal cu persoana decedată, găsindu-se pe articolele vestimentare ale inculpatului (pantaloni și geacă), urme care sub spectrul ultraviolet prezentau fluorescență galbenă.

Într-un moment de nebunie

Audiat în cauză, inculpatul a recunoscut și regretat comiterea faptei. Acesta a descris în detaliu modul în care s-a derulat evenimentul, precizând că după ce a pătruns în sala de așteptare a stație CFR Vințude Jos și și-a dat seama că persoana în cauză era decedată, într-un moment de nebunie, a întreținut un raport sexual anal cu cadavrul”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Necrofil condamnat la Judecătoria Alba Iulia: A făcut sex cu un cadavru în gara CFR din Vințu de Jos. Ce pedeapsă a primit

”Inculpatul a declarat că, fiind singur în sala de aşteptare, într-un moment de nebunie, i-a dat acelui bărbat pantalonii, izmenele şi chiloţii jos, după care şi-a desfăcut cureaua de la pantaloni, i-a lăsat în jos şi a întreţinut un raport sexual anal cu acel bărbat, (…).

După aceasta, şi-a ridicat pantalonii şi a vrut să plece din gară cu trenul nr. 1766, însă la ieşirea din sala de aşteptare se aflau multe persoane care au observat fapta sa. Dintre acestea, doi tineri l-au readus în sala de aşteptare, unde au rămas până la sosirea organelor de poliţie”, se mai arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

În data de 21 octombrie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat la 6 luni de închisoare, în primă instanță, pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax