Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care intră în carantină persoanele nevaccinate sau netrecute prin COVID, la intrarea în țară. Situația din Alba

Publicat

Autoritățile au făcut o serie de precizări legate de motivele pentru care o persoană netrecută prin boală sau nevaccinată, trebuie să intre în carantină când ajunge în România.

Diferența dintre o persoană vaccinată sau care a avut Covid-19 în ultimele 6 luni și o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situații constă în lipsa totală a protecției față de infecție la cea din urmă, arată Ministerul Sănătății, citat de românia24.ro.

Potrivit reprezentaților IPJ Alba, la nivelul județului 1.033 de persoane se află în carantină și 390 aflate în izolare.

O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta

„Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.

La persoanele cu un anumit grad de protecție, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

CITEȘTE ȘI: Lista noilor reguli de carantină pentru cei care intră în România. Condițiile de intrare în țară s-au schimbat din 12 decembrie

Chiar și în cazurile rare în care și vaccinații și foștii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecția pe care o au deja, face ca organismul lor să se apere eficient și contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit ultimei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cei care vin în România din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană aflate în zonele verde și galben și sunt vaccinați sau trecuți prin boală nu intră în carantină.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax