Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul șocant al crimei din Mogoș: Și-a măcelărit fratele cu toporul pentru că i-a dat doar 4 lei și nu-i ajungeau de băutură


Publicat

topor scandal amenintare

Patru lei, bani insuficienți pentru băutură – acesta a fost motivul pentru care Pamfil Băișan, bărbatul de 65 de ani din Mogoș i-a tăiat capul fratelui său cu un topor. 

Însă, Pamfil nu i-a aplicat o singură lovitură de topor fratelui său căzut la podea, ci l-a omorât cu peste 10 lovituri de topor care au avut ca țintă gâtul bărbatului căzut la pământ și lipsit de apărare.

Pentru fapta sa, judecătorii Tribunalului Alba l-au condamnat la 12 ani de închisoare cu executare, însă bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: UPDATE CRIMĂ ȘOCANTĂ la Mogoș: Un bărbat i-a tăiat capul fratelui său cu toporul

Motivarea judecătorilor a fost făcută publică, iar în acesta procurorii au descris pas cu pas evenimentele care au dus la crima ce a șocat cetățenii din Mogoș.

Doi frați care trăiau în casa părintească 

Pamfil în vârstă de 65 de ani, locuia alături de fratele său de 71 de ani în casa părintească, din anul 2003, când Pamfil s-a mutat de la Cugir.

Aceștia aveau casa împărțită în două și cu intrări separate. În trecut cei doi au mai avut altercații, potrivit motivării instanței. Mai exact, între cei doi frați au avut loc mai multe conflicte în care s-au înjurat reciproc, iar în urmă cu 5, 6 ani s-au și bătut, dar fapta nu a fost reclamată la poliție deoarece s-au împăcat.

Trei beri și un pahar de țuică

În dimineața crimei, Pamfil, a dus animalele la pășunat, apoi a mers la locuința surorii sale, pentru a-i cere niște bani, ca să meargă la magazinul sătesc, să facă cumpărături.

La locuința surorii sale, bărbatul a băut un pahar cu țuică, apoi a plecat la magazinul din centrul satului unde a consumat, până aproape de prânz, 3 beri cu alcool a câte o jumătate de litru fiecare, au precizat magistrații.

Patru lei bani pentru hârtie igienică

Bărbatul s-a întors ”acasă și s-a hotărât să-i ceară niște bani fratelui său, ca să cumpere hârtie igienică de la magazinul sătesc, însă a vrut mai mulți bani pentru a mai putea cumpăra băutură.

Pamfil l-a găsit pe fratele său într-una din camerele de la etajul 1 și i-a cerut bani pentru cumpărături.

Acesta i-a oferit suma de 4 lei, fapt care l-a enervat pe inculpat, considerând că sunt prea puțini bani, așa că i-a înapoiat cei 4 lei și au început să se certe.

Inculpatul l-a lovit cu pumnii pe fratele său, acesta reacționând și lovindu-1 pe inculpat în abdomen, însă nu cu putere”, au precizat magistrații în motivare.

Momentul crimei: Pamfil a spart ușa cu toporul

După scandal, fratele criminalului a închis ușa cu cheia, fapt ce l-ar fi enervat pe Pamfil, notează magistrații. Drept urmare, acesta s-a dus într-o magazie de unde a luat un topor.

Înarmat cu toporul, Pamfil a spart ușa fratelui. Ceea ce a urmat, este demn de filmele de groază.

Când l-a văzut pe fratele său, Pamfil l-a lovit cu toporul direct în gât. În acel moment, bărbatul a căzut la pământ, iar Pamfil  a continuat să îl lovească.

Potrivit legiștilor, acesta și-ar fi lovit fratele cu peste 10 lovituri de topor, fapt ce a făcut ca toată încăperea să se umple de sânge. În urma loviturilor, capul bărbatului aproape a fost despicat de trup.

După ce l-a omorât, Pamfil a dus toporul înapoi în magazie, s-a schimbat de haine deoarece erau pline de sânge și s-a dus la sora sa.

Acolo a recunoscut ce a făcut, iar mai multe persoane au mers la locuința celor doi pentru a vedea dacă e adevărat, fapt care a și fost confirmat.

CITEȘTE ȘI: CRIMA de la Mogoș: Bărbatul care i-a tăiat capul fratelului său cu un topor, condamnat la ani grei de închisoare

Polițiștii l-au ridicat pe bărbat din casa surorii.

La sfârșitul lunii decembrie, pe 22, Pamfil Băișan a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare. Bărbatul a făcut apel, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, în data de 12 ianuarie și un prim termen de judecată va avea loc pe 16 martie 2021.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări ale specialiștilor pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid. Ce trebuie să facă dacă resimt disconfort

Publicat

În contextul campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în aproape toate ţările lumii, specialiştii oferă şi sfaturi utile pentru ca oamenii să ştie ce au de făcut după ce au fost vaccinaţi.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă, pe site-ul său, ca persoanele care resimt durere sau disconfort după vaccin să discute cu medicul curant despre administrarea unui medicament fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol.

De asemenea, pentru a reduce durerea şi disconfortul la locul administrării, poate fi aplicat un prosop curat, rece şi umed peste zonă. Este indicată folosirea sau efectuarea de exerciţii cu braţul.

Pentru a reduce disconfortul cauzat de febră, se recomandă consumul de lichide suficiente şi îmbrăcăminte lejeră.

Se impune apelarea medicului dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore şi dacă reacţiile adverse nu par să dispară după câteva zile.

De asemenea, Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor recomandă ca cei cărora le-a fost administrat vaccinul să nu se expună la frig şi nici să se supraîncălzească, să evite stresul şi consumul de produse la care ştiu că au alergie, relatează TASS.

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, atenţionează să se evite timp de trei zile umezirea locului în care a fost injectat vaccinul, precum şi băile publice şi saunele. De asemenea, tot atâta timp ar trebui evitate activităţile fizice susţinute şi sportul.

Totodată, persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar trebui să acorde atenţie necesarului de vitamina D în organismul lor şi, dacă e nevoie, să elimine această deficienţă. Totodată, li se recomandă să consume alimente cu un conţinut ridicat de proteine. ‘Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică’, explică Viktor Tutelian.

Întrucât alcoolul poate reduce sensibil imunitatea şi astfel poate face ca vaccinarea să fie ineficientă sau lipsită de sens, celor care se vaccinează li se recomandă să renunţe la consumul de băuturi alcoolice timp de trei zile după vaccinare.

Femeile şi tinerele sunt sfătuite să amâne cu două-trei luni după vaccin planificarea unei sarcini sau efectuarea unei ecografii. Sarcina este un factor de risc în cazul infectării cu SARS-CoV-2, conform experţilor ruşi. Sunt expuse unui risc ridicat în special femeile cu comorbidităţi.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din Rusia – la fel ca instituţiile din domeniul sănătăţii din alte ţări – subliniază că riscurile în cazul vaccinării sunt mult mai mici decât posibilele consecinţe ale infectării cu SARS-CoV-2.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Voluntarii din Alba Iulia adună capace de plastic pentru cazuri medicale. Povestea unei campanii atipice

Publicat

Voluntarii din Alba Iulia s-au alăturat unei campanii naționale care presupune strângerea de capace de plastic, pentru cauze umanitare. 

Aceștia se organizează cu ajutorul grupului de Facebook ”Fapte bune din Alba”. Capacele strânse se adună la câteva magazine din oraș, care îi sprijină pe voluntari, lista lor fiind publică pe grupul respectiv.

Capacele sunt duse la Cluj, unde sunt preluate de Capace cu suflet și vândute, iar banii adunați din reciclarea lor sunt dublați de o persoană cu suflet mare, pe care inițiatorii campaniei o numesc ”îngerul sau păzitor” și care dorește să rămână anonimă.

Banii strânși sunt apoi donați spre diverse cazuri medicale.

  • Una dintre donațiile din anul 2020 a mers către Căsuța Blondie, un spațiu de tranzit realizat de Asociația Blondie, care oferă dreptul la viață și la dezvoltare copiilor bolnavi și singuri, celor care provin din familii cu probleme sociale, care au suferit intervenții chirurgicale complexe sau care au nevoie de un mediu atent controlat pentru o perioadă de timp, după externare.

Voluntarii strâng doar capace datorită raportului volum/greutate și a faptului că pot fi usor stocate și transportate față de alte tipuri de materiale reciclabile.

Sunt bune aproape orice de capace de plastic: de la PET-uri, sticle de lapte, iaurt, gel de duș, șampon, balsam, detergent de vase, stick-uri de lipici, tuburi de muștar, ketchup, de la borcanelele de plastic cu gumă de mestecat, de la borcanele de Nutella, de la cutiile de medicamente sau vitamine, capace de la spray-uri sau creme de față și de corp și multe altele.

Campania a început în 2013, la Cluj, iar treptat a prins amploare mare: se colecteaza acasă, la serviciu, la restaurante, la cafenele, la școli și la gradinițe și oriunde altundeva dorește lumea.

De atunci s-au strâns tone de capace, care au fost transformate în bani pentru cazuri speciale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sporuri de până la 7,5% din salariu pentru polițiști, cu impact bugetar de 119 milioane lei. Precizările ministrului de Interne

Publicat

Aproximativ 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%.

Declarația a fost făcută de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, pentru G4Media.ro

”Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.ro.

Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual, potrivit ministrului de Interne.

El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Mai multe sindicate ale poliției au protestat în ultimele două săptămâni, reclamând înghețarea salariilor la nivelul anului 2020, în contextul în care zeci de mii de angajați din sectorul privat fie și-au pierdut locul de muncă în pandemie, fie au veniturile scăzute.

sursă: g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Concurs MAI: Peste 8000 de candidați au dat proba scrisă pentru a deveni ofițeri de poliție. Câte locuri sunt

Publicat

Peste 8.000 de candidați, subofițeri și agenți de poliție, au susținut proba scrisă pentru ocuparea a 1.317 posturi de ofițer/ofițer de poliție în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Selecția s-a organizat pentru trecerea în corpul ofițerilor/ ofițerilor de poliție a maiștrilor militari/ subofițerilor/ agenților de poliție, a anunțat MAI, potrivit dcnews.ro.

Vezi și Ministrul de Interne: Peste 18.000 de candidaturi pentru 2.086 de locuri, la concursurile de trecere în corpul ofiţerilor

Având în vedere numărul mare de posturi scoase la concurs pentru trecerea agenților/subofițerilor în corpul ofițerilor, respectiv 2.086, s-a luat decizia susținerii probelor de concurs etapizat, începând cu 8 ianuarie, precizează MAI într-un comunicat de presă.

Dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne cărora le-a fost aprobată demararea procedurilor de concurs, un număr semnificativ de posturi pentru care s-a organizat concursuri a fost din cadrul Poliției Române (1.210), Jandarmeriei Române (220), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (304), Poliției de Frontieră (147).

O pondere importantă a acestor posturi au avut-o cele din cadrul structurilor operative.

În situația posturilor din aceeași specialitate pentru care s-a organizat concurs,  au fost constituite comisii centrale de concurs, care au elaborat subiectele și grilele de corectare în mod centralizat, în condiții de confidențialitate, măsuri care au fost adoptate și în ceea ce privește distribuirea lor la nivelul unităților organizatoare.

Totodată, au fost dispuse măsuri care vizau identificarea și prevenirea unor situații de conflict de interese, în scopul evitării vicierii procedurilor de concurs și al asigurării tratamentului egal al candidaților, fără discriminări.

Conducerea ministerului a solicitat structurilor organizatoare să ia toate măsurile pentru desfășurarea concursurilor în cele mai bune condiții astfel încât să fie respectate atât regulile de protecție sanitară, cât și toate condițiile de legalitate. În acest context, inclusiv Corpul Național al Polițiștilor, Direcția Generală Anticorupție și Direcția Generală de Protecție Internă au acordat sprijin de specialitate pentru a garanta transparența și corectitudinea procedurilor de concurs.

La nivelul structurilor organizatoare, atât pe parcursul desfășurării probei scrise, cât și ulterior, nu au fost semnalate situații de nerespectare a procedurilor legale privind confidențialitatea subiectelor și a grilelor de corectare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate