Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul șocant al crimei din Mogoș: Și-a măcelărit fratele cu toporul pentru că i-a dat doar 4 lei și nu-i ajungeau de băutură

Publicat

topor scandal amenintare

Patru lei, bani insuficienți pentru băutură – acesta a fost motivul pentru care Pamfil Băișan, bărbatul de 65 de ani din Mogoș i-a tăiat capul fratelui său cu un topor. 

Însă, Pamfil nu i-a aplicat o singură lovitură de topor fratelui său căzut la podea, ci l-a omorât cu peste 10 lovituri de topor care au avut ca țintă gâtul bărbatului căzut la pământ și lipsit de apărare.

Pentru fapta sa, judecătorii Tribunalului Alba l-au condamnat la 12 ani de închisoare cu executare, însă bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: UPDATE CRIMĂ ȘOCANTĂ la Mogoș: Un bărbat i-a tăiat capul fratelui său cu toporul

Motivarea judecătorilor a fost făcută publică, iar în acesta procurorii au descris pas cu pas evenimentele care au dus la crima ce a șocat cetățenii din Mogoș.

Doi frați care trăiau în casa părintească 

Pamfil în vârstă de 65 de ani, locuia alături de fratele său de 71 de ani în casa părintească, din anul 2003, când Pamfil s-a mutat de la Cugir.

Aceștia aveau casa împărțită în două și cu intrări separate. În trecut cei doi au mai avut altercații, potrivit motivării instanței. Mai exact, între cei doi frați au avut loc mai multe conflicte în care s-au înjurat reciproc, iar în urmă cu 5, 6 ani s-au și bătut, dar fapta nu a fost reclamată la poliție deoarece s-au împăcat.

Trei beri și un pahar de țuică

În dimineața crimei, Pamfil, a dus animalele la pășunat, apoi a mers la locuința surorii sale, pentru a-i cere niște bani, ca să meargă la magazinul sătesc, să facă cumpărături.

La locuința surorii sale, bărbatul a băut un pahar cu țuică, apoi a plecat la magazinul din centrul satului unde a consumat, până aproape de prânz, 3 beri cu alcool a câte o jumătate de litru fiecare, au precizat magistrații.

Patru lei bani pentru hârtie igienică

Bărbatul s-a întors ”acasă și s-a hotărât să-i ceară niște bani fratelui său, ca să cumpere hârtie igienică de la magazinul sătesc, însă a vrut mai mulți bani pentru a mai putea cumpăra băutură.

Pamfil l-a găsit pe fratele său într-una din camerele de la etajul 1 și i-a cerut bani pentru cumpărături.

Acesta i-a oferit suma de 4 lei, fapt care l-a enervat pe inculpat, considerând că sunt prea puțini bani, așa că i-a înapoiat cei 4 lei și au început să se certe.

Inculpatul l-a lovit cu pumnii pe fratele său, acesta reacționând și lovindu-1 pe inculpat în abdomen, însă nu cu putere”, au precizat magistrații în motivare.

Momentul crimei: Pamfil a spart ușa cu toporul

După scandal, fratele criminalului a închis ușa cu cheia, fapt ce l-ar fi enervat pe Pamfil, notează magistrații. Drept urmare, acesta s-a dus într-o magazie de unde a luat un topor.

Înarmat cu toporul, Pamfil a spart ușa fratelui. Ceea ce a urmat, este demn de filmele de groază.

Când l-a văzut pe fratele său, Pamfil l-a lovit cu toporul direct în gât. În acel moment, bărbatul a căzut la pământ, iar Pamfil  a continuat să îl lovească.

Potrivit legiștilor, acesta și-ar fi lovit fratele cu peste 10 lovituri de topor, fapt ce a făcut ca toată încăperea să se umple de sânge. În urma loviturilor, capul bărbatului aproape a fost despicat de trup.

După ce l-a omorât, Pamfil a dus toporul înapoi în magazie, s-a schimbat de haine deoarece erau pline de sânge și s-a dus la sora sa.

Acolo a recunoscut ce a făcut, iar mai multe persoane au mers la locuința celor doi pentru a vedea dacă e adevărat, fapt care a și fost confirmat.

CITEȘTE ȘI: CRIMA de la Mogoș: Bărbatul care i-a tăiat capul fratelului său cu un topor, condamnat la ani grei de închisoare

Polițiștii l-au ridicat pe bărbat din casa surorii.

La sfârșitul lunii decembrie, pe 22, Pamfil Băișan a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare. Bărbatul a făcut apel, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, în data de 12 ianuarie și un prim termen de judecată va avea loc pe 16 martie 2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax