Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nicolae Drăgoi, suspectul în cazul agresiunii asupra tinerei din Alba Iulia, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Publicat

dragoi

Nicolae Tiberiu Drăgoi, suspectul principal în cazul tâlhăriei din blocul M3 din Alba Iulia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și Victima agresiunii din blocul M3 rămâne internată în secția de neurologie a spitalului din Alba Iulia. Starea tinerei

Judecătoria Alba Iulia a admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătătoria Alba Iulia. Magistrații au decis arestarea preventivă a bărbatului, de pe data de 20 noiembrie, pentru 30 de zile.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată de bărbat în termen 48 de ore de la pronunțarea acesteia.

De asemenea în decursul zilei de marți, a fost realizată reconstituirea faptelor din seara de 17 noiembrie.

YouTube video

Reamintim că o tânără de 20 de ani a fost atacată în scara unui bloc din Alba Iulia. Aceasta a fost lovită puternic de către un bărbat aflat în spatele ei și după ce și-a pierdut cunoștința a fost deposedată de  telefonul mobil și portmoneu.

Citește și VIDEO/UPDATE: Atac șocant în scara unui bloc din Alba Iulia. O tânără lovită cu brutalitate, de un bărbat necunoscut

Scena îngrozitoare a fost surprinsă de o cameră de luat vederi instalată pe scara blocului.

O persoană a fost identificată și reținută de polițiști, la câteva ore de la apariția în spațiul public al imaginilor.

Este vorba despre Tiberiu Nicolae Drăgoi cunoscut cu antecedente penale, eliberat din penitenciarul Aiud în anul 2018.

UPDATE: Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus la data de 20.11.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului D.N.T. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă că:

În data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei.

Inculpatul D.N.T. are vârsta de 33 ani şi a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul D.N.T. a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare. Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna.

Menţionez că inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15.09.2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare.

La data de 20.11.2018, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.N.T. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 20.11.2018 at 16:45

    Oare eliberarea s-a facut in urma deciziilor dupa legile aprobate acum ceva vreme ?

  2. A.D.

    marți, 20.11.2018 at 18:00

    Nemernicul asta va trebui sa invete sa umble in maini daca intentioneaza astia sa-l mai lase vreodata liber.
    ….probabil va da psd-ul o lege care o va incrimina pe fata ca i-a lovit asistatului social pumnul cu obrazul

  3. Florin Bolea

    miercuri, 21.11.2018 at 01:05

    Asa, ingere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax