Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba: REZULTATE la concursurile pentru 8 posturi de medici şi asistenţi. În 15 aprilie, probă scrisă pentru 5 funcţii de medic şef secţie


Publicat

spital albaSpitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a făcut publice rezultatele concursurilor pentru ocuparea a două posturi de medici specialişti, respectiv şase posturi de asistenţi medicali debutanţi, organizate în perioada 7-11 martie. De asemenea, sunt disponibile rezultatele după proba scrisă, pentru cele două posturi de infirmier, respectiv îngrijitoare, la secţiile Ortopedie şi Obstetrică-ginecologie. Concursul pentru postul de medic specialist laborator a fost amânat pentru data de 7 aprilie.

Spitalul Judeţean Alba angajează doi medici specialişti noi, în urma concursului din 11 martie. Postul de medic specialist în chirurgie vasculară va fi preluat de Florina Piţu (AICI, rezultatul concursului), iar cel de medic psihiatrie, la Compartiment Psihiatrie Cronici Baia de Arieş îi revine lui Daniel Florin Paul (AICI, rezultatul).

Pentru cele şase posturi de asistent medical debutant – două la Secţia Ortopedie şi traumatologie, respectiv patru la Obtetrică-ginecologie, au fost înscrişi 27 de candidaţi, iar 26 au intrat în concurs, după proba selecţiei de dosare.

Potrivit rezultatelor finale, au fost admise candidatele: Ileana Nicoleta Adam, Mihaela Moldovan, Raluca Maria Seuca, Maria Stănuş, Maria Ana Sularia, Adina Mihaela Şandru. AICI, rezultatele.

Spitalul a publicat şi rezultatele după proba scrisă la concursul pentru postul de infirmier debutant la Secţia Ortopedie, respectiv postul de îngrijitoare curăţenie la Obstetrică-ginecologie. Pentru fiecare post, a promovat proba câte un candidat. AICI, lista.

Concursul pentru postul de medic specialist laborator a fost amânat pentru data de 7 aprilie.

De asemenea, în 15 aprilie, spitalul organizează concursurile (proba scrisă) pentru 5 funcţii de medici şefi secţii. Au fost depuse dosare de concurs pentru funcţiile de conducere de la secţiile de Gastroenterologie, Cardiologie, Chirurgie generală, Obstetrică-ginecologie şi Pediatrie. Deocamdată, nu este candidat pentru funcţia de şef  al Serviciului de Medicină Legală.

La probele scrise, pentru aceste funcţii, candidaţii trebuie să obţină minimum 70 din 100 de puncte. La proba practică /clinică, punctajul minim de promovare este 50. Condiţiile sunt similare pentru interviu. După toate probele, candidaţii trebuie să obţină minimum 200 de puncte, pentru a promova în funcţie.

Candidaţii trebuie să aibă minimum 5 ani vechime în specialitatea postului, să aibă atestat în managementul serviciilor de sănătate sau să confirme că îl vor obţine în cel puţin un an de la numirea în funcţie. Nu pot participa la concurs persoanele sancţionate în ultimii doi ani de Colegiul Medicilor sau cele cărora le-a încetat contractul de administrare (conform OMSP 1406/2006, art. 5, lit b)-d). AICI, integral, condiţii de participare.

Vezi şi REZULTATE FINALE 2014 la concursurile pentru posturile de şef secţie la Spitalul Judeţean Alba. Medicii şi-au păstrat funcţiile

Citeşte şi Medicul Mircea Ludoșan s-a pensionat. Funcția de șef al Secției Obstetrică – Ginecologie, preluată interimar de colegul de „breaslă”, Nicolae FrumȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin programul IMM Invest. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Publicat

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin platforma IMM Invest, a anunțat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunând că programul funcţionează „foarte bine”.

„Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Avem 3.083 de companii care au fost aprobate atât de bancă, cât și de Fondul de Garantare. Asta înseamnă că din plafon (15 miliarde de lei – n.r.) s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja.

Se vede clar că ritmul s-a accelerat și după discuția cu sistemul finaciar bancar și faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine. Sper să depășim în perioada următoare, două săptămâni, 10 mii de companii. Ca un nivel de comparație, anul trecut în România aveau credite de la bănci 25 de mii de IMM-uri. Prin acest program sperăm să ajungem la 40 de mii de IMM-uri care să aibă acces la finanțare. (…) La rectificare, dacă este nevoie, vom suplimenta plafonul”, a spus Florin Cîțu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

„Programul acesta practic l-am gândit ca să stimulăm băncile să finanțeze companiile”, a completat premierul Ludovic Orban.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acces pe plajă permis și fără șezlong. Vor trebui respectate regulile de distanțare socială

Publicat

Guvernul a modificat în ședința de joi hotărârea privind deschiderea plajelor pentru turiști, în sensul că este permis accesul și pentru persoanele care nu închiriază șezlong, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ionel Dancă. 

Astfel, turiștii vor putea merge la plajă și cu prosopul sau cu cearşaful, de exemplu.

„Pentru persoanele care nu folosesc șezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă și persoanelor care nu sunt practic în cadrul plajelor amenajate cu șezlonguri, popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării, fără șezlonguri.

Aceste persoane vor trebuie să respecte aceleași reguli de distanțare socială și reguli impuse pentru persoanele care fac plajă pe șezlonguri”, a precizat Ionel Dancă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Investiții uriașe în sistemul de urgență. 3,2 miliarde de lei pentru 16 elicoptere, sute de autospeciale și o navă multirol

Publicat

Guvernul vrea să doteze sistemul național de urgență pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre. Executivul a adoptat joi o hotărâre pentru aprobarea notei de fundamentare referitoare la finanțarea proiectului „Viziune 2020”, un „mega-proiect” în valoare totală de peste 3,2 miliarde de lei, din care UE va susține peste 2,7 miliarde de lei.

Proiectul prevede, printre altele, achiziția unui centru național de răspuns la dezastre, a 12 elicoptere, a unei nave multirol, a zeci de autospeciale de descarcerare și peste 270 de autospeciale de stingere incendii. 

„Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care a aprobat nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheluielilor aferente proiectului de investiții <Viziune 2020>. Este vorba despre finanțarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Suma totală este de 3.263.410.000 de lei, echivalentul a 681.904.797 de euro, din care UE susține în lei echivalentul a 2.767.255.000 de lei, reprezintă finanțarea de 84,4%. Cofinanțarea este de 15%, în valoare de 489.000.000 de lei, iar o cheltuială neeligibilă de 0,2% de 6.644.000 de lei. Din această sumă extrem de mare pentru o investiție de asemenea anvergură, 2,7 miliarde sunt susținute din fonduri europene.

Proiectul vizează creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție. Principala noastră preocupare este protejarea vieții, protejarea cetățenilor. Trebuie să fim pregătiți pentru a răspunde eficient și operativ în toate situațiile de criză, în situații de calamități sau atunci când este nevoie pentru a proteja viața și bunurile cetățenilor”, a explicat, la finalul ședinței de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Pe lista de achiziții sunt incluse un număr de:

– 60 de autospeciale de descarcerare,

– 49 de containere cu echipamente individuale de protecție,

– 63 de camioane cu sistem hidraulic de încărcare / descărcare,

– 276 de autospeciale de stingere cu apă și spumă,

– 33 de centre de comunicații pentru punctele de comandă mobilă medii,

– 18 autoplatforme,

– 42 de autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune și hidroperforare,

– o navă multirol,

– 3 șalupe multirol,

– un centru național de răspuns la dezastre,

– 12 elicoptere (6 elicoptere ușoare și 6 elicoptere medii și grele, pentru uscat și pentru zona maritimă),

„Dorința noastră este pentru a dota cât mai bine și Inspectoratul General pentru SItuații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI pentru a face față oricăror provocări.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiadă Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene, pentru elevii militari

Publicat

Elevii din clasele a XI-a din colegiile militare vor putea participa la Olimpiada Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene. Organizarea unei astefel de olimpiade a fost decisă miercuri, în cadrul celei de-a treia reuniunii a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar.

Cele mai bune 10 lucrări ale elevilor vor fi publicate de către EUMSS Forum într-o carte online iar premierea celor mai bune lucrări va avea loc la Bruxelles în mai 2021.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Cea de-a treia reuniune a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar s-a desfășurat sub forma unei videocenferințe având în vedere situația epidemiologică actuală. La această ediție au participat reprezentanți ai liceelor militare din Cipru, Portugalia, Italia, Franța, Austria și România, și cu statut de invitat Serbia și Ucraina.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” a fost reprezentat la această întâlnire de comandantul instituției, colonel Marcel Domșa, alături de care s-a aflat și colonelul Sorin-Gabriel Hazu din partea Direcției generale management resurse umane.

Forumul reprezintă un proiect inițiat la nivelul Uniunii Europene și își propune printre altele crearea de module comune de instruire privind istoria, geografia Uniunii Europene și valorile comune europene, schimbul de bune practici, crearea de parteneriate și proiecte comune în cadrul ERASMUS+, schimbul de elevi și profesori.

Numărul de participanți la acest forum a crescut de la o întâlnire la alta, ceea ce demonstrează atractivitatea problematicii dezbătute, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate