Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Noi categorii de elevi vor beneficia de burse sociale în valoare de 200 de lei pe lună, pe lângă cei din familii cu venituri mici

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat pe contul său de Facebook că acordarea burselor sociale va include și alte categorii de elevi. 

Pe lângă elevii proveniţi din familii cu venituri reduse, vor beneficia de suma de 200 de lei pe lună timp de 12 luni pe an toți elevii aflați în situaţie de risc, indiferent de venitul familiei.

Este vorba despre tineri și elevi cu dizabilităţi sau boli cronice, copii care provin din centrele de plasament și orfanii de unul sau de ambii părinţi.

„Toți elevii care au nevoie de sprijin din perspectiva socio-economică sau medicală primesc anul acesta burse sociale în valoare de 200 lei/luna, 12 luni/an!

Bursa socială poate fi cumulata cu bursa de socială sau bursă de merit!

Conștient de faptul că anumite categorii de elevi se află în situații de dezavantaj independent de statutul socio-economic, Ministerul Educației a decis să acorde burse sociale în același cuantum minim, garantat, de 200 de lei nu doar elevilor proveniţi din familii cu venituri reduse, ci și altor categorii de copii și tineri de vârstă şcolară aflaţi în situaţie de risc, indiferent de venitul familiei: tineri cu dizabilităţi sau boli cronice, copii care provin din centrele de plasament, orfanii de unul sau de ambii părinţi.

Și acest tip de sprijin este acrodat pe toată durata anului calendaristic”, a scris ministrul pe Facebook.

VAloarea acestor burse va ajunge la 1,332 miliarde de lei în 2022, față de 270 milioane lei în 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax