Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

centru dializa

Publicat

Probleme foarte grave la centrul de dializă din Alba Iulia, după ce au mai fost confirmate încă opt cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Noile cazuri confirmate pozitiv, luni 6 aprilie, sunt trei cadre medicale – un medic și două asistente și cinci pacienți ai centrului.

În total, numărul de persoane infectate la centrul de dializă din Alba Iulia se ridică momentan la zece cazuri.

La nivelul județului Alba potrivit celei mai recente raportări există 49 de cazuri de coronavirus.

Reamintim că duminică, 5 aprilie, autoritățile din Alba au declarat că doi pacienți ai centrului au fost testați pozitiv pentru coronavirus. De asemenea, la nivelul unității medicale este în curs o achetă epidemiologică.

CITEȘTE ȘI: FOTO UPDATE: ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ la centrul de dializă din Alba Iulia. Doi pacienți infectați cu coronavirus

Situația de la centrul de dializă a fost semnalată către Alba24, de o persoană, care sub protecția anonimatului a detaliat ce se se întâmpla la centru, înainte de a fi anunțate primele cazuri de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: ȘTIREA TA Probleme GRAVE semalate la Centrul de dializă din Alba Iulia: „E o bombă cu ceas”. Poziția DSP Alba

Comunicatul DSP Alba:

”La nivelul jud Alba se înregistrează 49 cazuri confirmate COVID-19. De la raportarea de ieri au fost identificate încă 16 căzuri, 8 persoane din mai multe localități din județ, care s-au prezentat cu simptome la spital sau contacti direcți cu simptome identificați prin anchete epidemiologice, toți izolați după confirmare și 8 persoane pozitive dintre cele 48 de probe recoltate ca urmare a anchetei epidemiologice de la Centrul de Dializa Alba.

Este vorba despre 1 medic, 2 asistente și 5 pacienți, toți contacti ai celor 2 cazuri depistate anterior. Toți cei depistați pozitiv împreună cu contactii direcți au fost izolați conform procedurilor. Au fost predate către centrul de dializa Alba recoltoare de probe suficiente, astfel încât sa putem testa toate cadrele medicale și toți pacienții. Au fost testate cu prioritate persoanele care au fost pe aceeași tura cu primele 2 cazuri pozitive.

DSP Alba a oferit toate instrucțiunile și recomandările legale reprezentanților centrului de dializa. Ne așteptăm să le respecte și sa le pună în aplicare. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte covid și non covid cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție”, au declarat reprezentanții DSP Alba.

sursă foto: imagini primite de la un cititor Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax