Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi tentative de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, în Alba. Cât a plătit o persoană, escrocilor. Atenționările Poliției

Publicat

Poliția Alba atenționează că au fost semnalate noi tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, la Alba Iulia. O persoană a dat curs solicitării escrocilor și a fost păgubită cu 20.000 de lei. Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

Vineri, 22 septembrie și sâmbătă, 23 septembrie, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost semnalate mai multe tentative de înșelăciune, prin metoda „Accidentul” dar și o faptă consumată, un vârstnic de 81 de ani fiind păgubit cu suma de 20.000 de lei.

Cum au acționat escrocii

Persoane vârstnice au fost contactate telefonic, de către persoane necunoscute.

După ce și-au atribuit diferite calități, le-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestora a fost implicat într-un accident rutier.

Atenționările Poliției

Polițiștii atrag din nou atenția cetățenilor ca, atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite.

”Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!”, atenționează IPJ Alba.

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax