Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noile REGLEMENTĂRI la CODUL RUTIER: Clarificări de la Poliţia Română privind utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă

Publicat

politia Poliţia Română aduce clarificări privind utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule. Potrivit unui comunicat IGPR, noile prevederi intră în vigoare din 14 februarie şi sancţiunile sunt de 4-5 puncte amendă, respectiv între 390 de lei şi 487,5 lei.

De SÂMBĂTĂ, modificări la CODUL RUTIER. Centuri de siguranţă şi sisteme de fixare a copiilor în scaune, obligatorii. Informare de la IPJ Alba

“Începând cu data de 14 februarie 2015, intră în vigoare dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.

Prin noile reglementări nu se aduc alte modificări legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, nefiind vorba de „un nou Cod rutier”.

Începând cu data de 14 februarie 2015, intră în vigoare dispoziţiile Hotărârii Guvernului nr. 11/2015, prin care s-a transpus legislaţia comunitară privitoare la normele tehnice de aplicare a dispoziţiilor din Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule, introduse prin Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014.

Citeşte şi SCHIMBĂRI în CODUL RUTIER : REGULI pentru cei care transportă copii mai mici de trei ani

Conducătorul autovehiculului va fi sancţionat cu 4-5 puncte-amendă şi 3 puncte de penalizare în cazul nerespectării obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum şi în cazul nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.091 din 10 decembrie 2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, precum şi dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, începând cu data de 1 ianuarie 2015 un punct-amendă reprezintă, valoric, 97,5 lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax