Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noua perlă turistică a Transilvaniei, Cetatea Alba Carolina, în top zece cele mai frumoase locuri din Ardeal

Publicat

cetate_26 Vacanţa bate la uşă, iar Ardealul abia aşteaptă să fie descoperit de turişti. Potrivit unui top 10 cele mai frumoase locuri din Ardeal, realizat de ghidul Alina Giurgiu, Cetatea Alba Carolina este una din destinaţiile de vacanţă care va rămâne întipărită în memoria turiştilor, care aleg să-i calce „pragul”. Considerată una dintre cele şapte minuni ale României, Cetatea Alba Carolina este un mixt de istorie şi tradiţii.

Citeşte şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la ALBA IULIA în 2015. Spectacole şi festivaluri organizate de primărie pentru albaiulieni şi turişti

„Cetatea Alba Carolina este considerată noua perlă turistică a Transilvaniei. După aproape 15 ani de lucrări de restaurare, cu costuri de peste 50 de milioane de euro, Cetatea Alba Carolina se prezintă ca o nestemată ce trebuie descoperită de fiecare român.

Cetatea Alba Carolina îşi redescoperă strălucirea de altădată. Piaţa centrală din Cetate, din imediata apropiere a Universităţii, a devenit locul unde au loc evenimente cultural-distractive.

Garda Romană şi războinicii daci au devenit atracţii de neimaginat în urmă cu câţiva ani. În fiecare vineri, sute de spectatori asistă la “războaiele” daco-romane din spaţiul existent în faţa Porţii a IV-a. Trupa este compusă din 12 soldaţi şi conţine arcaşi, căpetenie, mare preot, înarmaţi cu săbii curbe, suliţe şi tot echipamentul, aşa cum era cel al dacilor adevăraţi. Aceste proiecte precum şi evenimentele ce au loc săptămânal aici dau “viaţă” Cetăţii”, spune ghidul Alina Giurgiu.

Pe lângă Cetatea Alba Carolina, alte destinaţii din Ardeal care merită vizitate în vacanţa de vară este Peştera Urşilor din Munţii Apuseni, Salina de la Turda, Grădina Zmeilor din judeţul Sălaj, Viscri, satul prinţului Charles şi alte locuri de care alţi turişti s-au îndrăgostit.

Citeşte şi VIDEO: Garda Cetății și Garda Apulum, ies din „hibernare”. Sezonul turistic cu daci, romani, salve de tun și soldați austrieci a început

sursa: adevarul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax