Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: NOUĂ persoane din Ciuruleasa, infectate cu noul coronavirus. Din cele 24 de cazuri din Alba, jumătate sunt din comună

Publicat

Nouă persoane din comuna Ciuruleasa au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24.ro.

Aceștia ar fi contacți ai cazului numărul 4 din Alba, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din aceeași comună, confirmat pozitiv cu câteva zile in urmă, mai susțin sursele alba24.ro. 

De asemenea, tot din Ciuruleasa, pe lângă cei nouă confirmați acum și bătrânul de 70 de ani, mai există încă două persoane testate pozitiv, dar care au fost cuprinse în cazurile confirmate, în informarea de la ora 13.00. În total, în comuna Ciuruleasa, până acum există 12 cazuri confirmate.

Momentan, sursele Alba24.ro, mai susțin că se iau în calcul trei variante de transmitere a virusului, printre acestea fiind un transport la ocazie sau o împărtășanie.

Șase persoane dintre cele nouă confirmate acum, provin din aceeași curte, au mai transmis sursele.

UPDATE 2: Reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia au declarat pentru Alba24.ro, că preotul și cântărețul parohiei din comună au fost și ei testați pentru coronavirus, dar rezultatul este negativ. Testarea vine ca urmare a faptului că unul dintre cazurile confirmate la Ciuruleasa mai cânta la biserica din sat și din acest motiv toate persoanele care au intrat în contact cu acesta au fost și ele testate la rândul lor.

UPDATE: Primarul comunei Ciuruleasa, Radu Tuhuț, a declarat pentru Alba24.ro, că a convocat comitetul pentru situații de urgență. Acesta a mai spus că se iau măsuri de protecție și izolare. Sunt patru case care trebuie izolate a mai spus primarul. De asemenea, Radu Tuhuț a mai declarat că pregătește voluntari care să livreze mâncare și cele necesare persoanelor afectate și că mai mult de atât, va bloca cu poliția intrările în comună.

Sâmbătă, la comunicarea de la ora 13:00, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că până în acel moment erau 15 persoane confirmate pozitiv în Alba. Acum, cu cei nouă confirmați, la nivelul județului există până în prezent 24 de cazuri de coronavirus.

Știre în curs de actualizare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax