Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O cățelușă din Alba, nedespărțită de mormântul stăpânului. Povestea emoționantă a Iasminei, câinele loial și dincolo de moarte

Publicat

Piele și os, plângând pe mormântul stăpânului: așa a fost găsită Iasmin, o cățelușă, într-un cimitir din Alba. Cazul a ajuns în atenția voluntarilor Help 4 strays, care au salvat-o și încearcă să o pună pe picioare. 

Povestea Iasminei a fost povestită pentru alba24.ro de Andreea Berar, care pare că în fiecare săptămână descoperă câte un caz al unui cățel abandonat. Chiar și în timp ce detalia cazul cățelușei, aceasta încerca să prindă un alt câine pentru a-l duce în adăpost. 

Cazul Iasminei începe în cimitirul din Meșcreac, un sat din comuna Rădești, aflat pe malul stâng al Mureșului, între Aiud și Teiuș, unde locuiesc în jur de 200 de persoane.

CITEȘTE ȘI: Incredibila poveste a lui Nero, un câine din Alba Iulia, pierdut și furat în urmă cu trei ani. Cum a fost găsit de o voluntară

Nu există foarte multe informații ci doar câteva detalii.

Din câte se pare, stăpânul cățelușei, un bărbat a decedat, iar câinele ar fi fost dus de familie în cimitir spune Andreea. A umblat printre morminte, a mâncat ce a găsit, dar cel mai mult stâtea pe mormântul stăpânului.

Oamenii din sat spuneau că nu s-a mișcat prea mult de lângă mormânt.

Acolo a fost găsită duminică seara de două persoane: pe mormânt, într-o stare groaznică: piele și os. Cei doi au luat-o de acolo și câinele a ajuns alături de Andreea.

CITEȘTE ȘI: Povestea fericită a lui Fred, un maidanez din Abrud: De la un pas de împușcare, la un pat cald și o familie iubitoare în Suedia

”O cunoștință m-a sunat in seara asta in disperare. Fusese în vizită la rude, iar astăzi, la plecare, a mers și la cimitir la socrul acesteia. Acolo a văzut, dormind pe mormânt, cățelușa pe care o știa a familiei rămase la țară.

În realitate, la moartea socrului, ceilalți membri ai familiei au aruncat și cățelușa care l-a iubit pe acel domn atat timp cât a trăit.

Mititica, loială, nu s-a mișcat de lângă mormant, au spus sătenii.

Este atât de slabă, uscată. Cine știe când a fost ultima dată când a prins vreun colț de pâine”, a scris Andreea pe Facebook.

Acum Iasmin este cu ea. Este o cățelușă simpatică, care are în jur de un an. Momentan este foarte slabă, dar va fi dusă la veterinar pentru tratament, va fi hrănită până când se va pune pe picioare, iar apoi după ce va fi vaccinată și sterilizată va fi dată spre adopție.

Cei interesați de Iasmin pot urmări evoluția cățelului pe pagina de Facebook a asociației Help 4 Strays.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Zoe Trahanache

    marți, 01.11.2022 at 04:58

    ce familie fara suflet! ma bucur tare mult ca a fost salvata!

  2. FLORIN

    marți, 01.11.2022 at 06:08

    bravooooooooooooooooo

  3. Stefan

    marți, 01.11.2022 at 21:45

    Iasmin a dat dovada de mai mult suflet decât familia raposatului.
    M-as bucura dac-ar ajunge în grija unor oameni cu dragoste de animale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax