Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevă de la Liceul de Arte din Alba Iulia, în CARANTINĂ la Boli Infecțioase. Va fi internată și mama fetei. Precizările DSP

Publicat

O elevă de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost adusă, joi seara, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în spațiul amenajat pentru carantină de la Compartimentul Dermatologie. Fata a fost în excursia în Italia, săptămâna trecută și se afla în izolare la domiciliu.

Eleva este din Teleac și a sunat joi seara, în jurul orei 21.00, la 112 și la DSP și a reclamat febră 38 de grade, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pentru Alba24.ro. A fost transportată în condiții speciale, cu ambulanța ISU, la spital.

”Ca măsură preventivă, am luat decizia de a o transfera din autoizolare în carantină. I se vor recolta dimineață probe care vor fi trimise la Cluj. Sperăm ca în jurul prânzului să avem rezultatele. În carantină va fi adusă și mama ei, fiecare fiind transferate cu câte o izoletă”, a precizat directorul DSP.

Înainte de transferul mamei elevei la spital, pentru intrarea în carantină, a fost necesară dezinfectarea ambulanței ISU.

Alexandru Sinea a menționat că nu există deocamdată suspiciune de coronavirus, însă trebuie respectată procedura în acest caz. ”Rugăm populația să nu se alarmeze, sunt măsuri normale, bazate pe protocoalele și regulamentul Ministerului Sănătății”, a subliniat directorul DSP.

Potrivit directorului DSP, este al cincilea caz în județ în care au fost transmise analize pentru confirmare/infirmare laborator.

Reamintim că un grup de 45 elevi și 6 profesori de la Liceul de Arte au fost într-o excursie în Italia, de joi, 20 februarie 2020 până duminică, 23 februarie. Aceștia și membrii familiilor lor au fost plasați în carantină la domiciliu, 14 zile.

Citește și Izolare și pentru rudele excursioniștilor de la Liceul de Arte din Alba Iulia, întorși din Italia. Precizări de la DSP și liceu

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat joi după-amiaza că pe teritoriul României se află 99 de persoane în carantină şi alte peste 7100 sunt în izolare voluntară la domiciliu, acestea din urmă fiind persoane asimptomatice, care nu prezintă semne de boală. De asemenea, au fost analizate 12 probe, la nivelul Institutului de Boli Infecțioase din București și a centrelor regionale din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, toate având rezultat negativ.

Citește și DSP Alba: 116 persoane izloate la domiciliu. Sunt monitorizați de două ori pe zi. Nici un caz suspect de Covid-19

Până în prezent, în România a fost confirmat oficial un singur caz de coronavirus. Este vorba despre o persoană din localitatea Prigoria, din județul Gorj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    vineri, 28.02.2020 at 11:31

    Acest incompetent si mincinos ar trebui sa fie demis de la conducerea DSP!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax