Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O nouă firmă din Alba Iulia, descoperită fără autorizație de funcționare. Raportul controalelor primăriei, de vineri


Publicat

primarie alba iulia 1Un fast-food din Alba Iulia a fost amendat și i-a fost suspendată temporar activitatea în urma controalelor efectuate vineri, de Poliția Locală. Oamenii legii au verificat în 6 noiembrie patru societăți comerciale, iar una din acestea a fost descoperită cu nereguli.

În urma verificărilor în teren efectuate vineri, 6 noiembrie, de către lucrătorii Serviciului Poliţiei locale la unitățile comerciale de alimentație publică cu privire la respectarea prevederilor O.G. 99/2000, situaţia este următoarea:

1. SC DICARINA SALMARO SRL pentru activitatea desfășurată: almentație publică – fast food în Alba Iulia, str Vasile Goldiș, nr 11, bl 30, ap 61. NU deține autorizație pentru alimentație publică emisă de Primăria mun. Alba Iulia. Astfel societatea a fost sancționată potrivit OG 99/2000, art 73, pct. 1 lit. a cu amendă în suma de 400 lei și a fost suspendată activitatea până la obținerea autorizației.

2. SC ADO & OVIDIO SRL pentru activitatea desfășurată: bar, prin punctul de lucru din Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr 3 – zona gării CFR deține autorizația pentru alimentație publică nr 272/21.08.2015 emisă de Primăria mun. Alba Iulia.

3. SC ROȘU DANIEL STEFAN I.I. pentru activitatea desfășurată: restaurant din Alba Iulia, str Morii, nr 5, ap 2 deține autorizația pentru alimentație publica nr 204/11.06.2014 emisă de Primaria mun. Alba Iulia – Restaurantul chinezesc.

4. P.F.A SIMA CLAUDIU CONSTANTIN pentru activitatea desfășurată: bar din Alba Iulia, str A.I. Cuza deține autorizația pentru alimentație publică nr 274/01.10.2015 emisă de Primăria mun. Alba Iulia.

Vezi şi Încă un bar fără autorizaţie, depistat de Primăria Alba Iulia. Controalele administraţiei locale continuă

Citeşte şi Coadă mare la autorizări: Mai mulți administratori de baruri și cluburi din Alba Iulia, la Primărie, pentru a-și legaliza funcționarea localurilor

Vezi şi Primăria a SUSPENDAT ACTIVITATEA şi a dat amenzi la mai multe cluburi, localuri și săli de nunți din Alba Iulia. Rezultatele controalelor

Vezi şi ISU Alba: Jumătate dintre cluburile, pensiunile şi hotelurile controlate nu aveau, în 2015, autorizaţii de securitate la incendiu

Citeşte şi Apel de la ISU Alba pentru identificarea clădirilor cu pericol de incendii. Condiţiile în care se pot închide localurile şi alte imobile

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. 123

    luni, 09.11.2015 at 18:21

    S-a intrebat vreodata ce se intampla cu oamenii care isi pierd locul de munca din cauza acestor controale venite peste noapte? Eu cred ca la fel cum s-a intamplat cu domnul Piedone, in Bucuresti, aceiasi chestie trebuie sa se intample si aici !!! Este inadmisibil ca oamenii sa-si piarda locul de munca si afacerile din cauza faptului ca Primăria dă aviz pentru ceva, apoi brusc il inchide, din cauza unui incident nefericit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

Roșia Montană, într-un documentar realizat de ARTE în Transilvania. Difuzarea reportajului a blocat siteul unei afaceri locale

Publicat

Canalul de televiziune franco-german ARTE a difuzat vineri seară un reportaj despre Transilvania în care a inclus și Roșia Montană.

Porțiunea din reportaj care prezintă localitatea din Alba, începe cu mocănița care trece prin sărăcia din cartierul Dăroaia și continuă cu prezentarea localității istorice Roșia Montană, galeriile romane, situația din trecut cu proiectul minier cu cianură de distrugere a localității, iar în final se prezintă afacerea locală și socială Made in Roșia Montană.

Reportajul poate fi văzut AICI.

Este vorba despre o afacere cu șosete, căciuli, fulare și multe altele din lână merinos, realizate de mână de femeile din comună.

”Reportajul are un impact foarte mare internațional, cu siguranță anul 2021 va aduce mult mai mulți turiști în Roșia Montană și sper ca autoritățile locale să înțeleagă că trebuie să facă ceva în direcția turismului în Roșia Montană.

Site-ul www.madeinrosiamontana.com a picat imediat după reportaj, sute de oameni încercau să se conecteze simultan la site, dar între timp s-a rezolvat problema, iar comenzi din Elveția, Austria, Germania, Franța au început să apară” a scris pe contul său de Facebook, Tică Darie, inițiatorul afacerii, un tânăr care s-a stabilit acolo în urmă cu câțiva ani.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Care sunt proiectele noului primar al Abrudului, Cristian Albu, la început de mandat

Publicat

Noul primar din Abrud, Cristian Albu (PNL), își începe mandatul pentru următorii patru ani. 

Alba24 i-a solicitat lui acestuia să își prezinte principalele proiecte și priorități pentru perioada imediat următoare. 

Acesta a răspuns că va continua proiectele începute de fostul primar și a adăugat că Abrudul va avea o bază de agrement cu bazin de înot, iar locurile de joacă pentru copii vor fi modernizate și repuse în funcțiune.

Răspunsul primarului Cristian Albu, legat de proiectele la început de mandat: 

Gestionarea și punerea în practică a următoarelor proiecte, deja semnate:

Sănătate: modernizarea și refuncționalizarea clădirilor din cadrul spitalului orășenesc;

Finalizarea lucrarilor de infrastructură începute.

Modernizarea și punerea în valoare a centrulului istoric și a clădirilor monumentale din centru.

Construirea unei baze de agrement (bazin de înot), modernizarea și refuncționalizarea spațiilor de joacă pentru copii și a parcurilor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Proiect de repunere pe șine a Mocăniței de pe Valea Arieșului. Ar lega Câmpeni și Abrud de Turda, pe un traseu de 110 kilometri

Publicat

Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu” din România și reprezentanții mai multor asociații din județele Cluj și Alba au lansat un proiect de revitalizare a Mocăniței de pe Valea Arieșului.

Președintele Societății ”Avram Iancu”, Tiberiu Groza, a declarat pentru Cluj24.ro că rolul Mocăniței a fost unul extrem de important pentru viața economică și socială a localităților de pe Valea Arieșului de la înființarea liniei înguste de cale ferată până în 1998 când s-a închis activitatea pe traseul Turda – Câmpeni-Abrud.

”Revitalizarea Mocăniței de pe Valea Arieșului este doar primul pas pentru revitalizarea vieții economice, sociale, turistice și culturale din această zonă. Mocănița ar fi un obiectiv prin care să fie atrași numeroși turiști”, a spus Groza.

Potrivit acestuia, proiectul prevede atragerea de fonduri europene pentru reconstrucția liniei înguste de cale ferată și pentru alte investiții.

Traseul Mocăniței este de 110 km

Traseul Mocăniței de pe Valea Arieșului are o lungime de 110 km și ar lega Turda, din județul Cluj, de Câmpeni și Abrud, județul Alba.

”Acum sunt funcționali 10 km la Sălciua și alți 10 km între Câmpeni și Abrud. Noi estimăm că în 10 ani acest proiect poate deveni viabil, important este să îl începem. Primăriile de pe traseu vor investi, iar dacă oamenii din zonă vor vedea că vin turiști își vor amenaja pensiuni, vor oferi bucătărie tradițională și meșteșuguri. În final, se stopează depopularea zonei Munților Apuseni”, a explicat președintele Societății ”Avram Iancu”.

Articol complet pe: Cluj24.ro

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cel mai tânăr primar din județul Alba a depus jurământul. Iulia Stănilă și-a preluat mandatul în comuna Șpring

Publicat

Cel mai tânăr primar din Alba, este Iulia Stănilă, a depus jurământul și și-a preluat mandatul.

La cei 29 de ani ai săi, aceasta a câștigat funcția de primar al comunei Șpring, reușind să îl învingă pe primarul în funcție de 16 ani, Daniel Rusu. 

,,Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Șpring. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” a scris aceasta pe contul ei de Facebook, unde a adăugat și câteva fotografii de la ceremonie.

Iulia  s-a născut în 1991, în satul Șpring. La vârsta de 14 ani a plecat la studii în Alba-Iulia, apoi în Sibiu, unde a urmat Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universității ,,Lucian Blaga”.

Timp de aproape 5 ani a locuit împreună cu soțul ei în București, unde a lucrat ca și consultant pentru fonduri europene, la o companie de profil.

Aceasta a afirmat că modelul ei este primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, care a reușit să își ridice comunitatea cu ajutorul fondurilor europene și a performanței în administrație.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate