Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 308 de cazuri de coronavirus în România, dintre care 31 de infectări noi. Două persoane, în stare gravă- 20 martie 2020

Publicat

Până vineri, 20 martie, în România au fost confirmate 308 de cazuri de infectări cu COVID-19 (coronavirus), potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Partea îngrijorătoare este aceea că două cazuri sunt grave.

Au fost înregistrate 31 de cazuri noi, față de informarea de joi.

Citește și OFICIAL: Grupul Daimler AG anunță închiderea temporară a fabricilor din Europa, inclusiv a celor de la Sebeș și Cugir

Unul dintre pacienții în stare gravă este internat la Craiova, iar celălalt la spitalul „Victor Babeș” din București.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste pentru coronavirus, din care 40 în unități medicale private.

Conform datelor comunicate de Grupul de comunicare, vârstele persoanelor depistate în ultimele 24 de ore cu coronavirus sunt între 17 și 89 de ani.

Situație valabilă în data de 20 martie

Până joi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași), potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Joi dimineața, la nivelul județului Alba se aflau în izolare 594 de persoane, iar alte 49 erau în carantină, potrivit datelor oferite de reprezentanții DSP Alba.

Reamintim faptul că primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat miercuri în județul Alba, la 20 de zile de când a apărut prima îmbolnăvire în România. Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 36 de ani, venită din Italia și aflată în carantină de la momentul sosirii în țară din data de 12 martie 2020.

Aceasta a fost transferată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Alba Iulia, care a fost eliberată de pacienți pentru a putea primi și trata bolnavi confirmați cu virusul Covid-19.

Vezi și VIDEO UPDATE: PRIMUL CAZ de coronavirus CONFIRMAT în ALBA. Persoana, aflată în carantină, transferată la Secția de Infecțioase

Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, Marcela Vîlcan, a postat pe contul ei de Facebook un mesaj emoționant, în care își povestește întâlnirea cu primul bolnav de coronavirus din Județul Alba.

HARTA ROMÂNIA ( pentru DESKTOP)

HARTA ROMÂNIA ( pentru MOBIL)

Postarea acesteia ne aduce aminte că în spatele costumului de protecție sunt oameni buni, empatici, care se tem la rândul lor dar care nu ezită să își facă meseria.

Citește și EMOȚIONANT: Contactul cu prima pacientă cu coronavirus din Alba, prin ochii asistentei șefe de la Secția de Boli Infecțioase

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax