Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 49 cazuri de coronavirus în Alba. Câte persoane sunt în carantină sau izolare și ce amenzi au dat polițiștii

Publicat

În județul Alba, până luni la ora 13.00, au fost confirmate 49 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus (16 cazuri noi), potrivit DSP Alba. În carantină erau 458 de persoane și în izolare 1.090, a precizat Instituția Prefectului Alba.

Citește și Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

Până duminică, erau confirmate 33 de cazuri în județ (18 noi), doi pacienți fiind vindecați.

Comunicatul DSP Alba: ”La nivelul județului Alba se înregistrează 49 cazuri confirmate COVID-19. De la raportarea de ieri au fost identificate încă 16 cazuri, 8 persoane din mai multe localități din județ, care s-au prezentat cu simptome la spital sau contacti direcți cu simptome identificați prin anchete epidemiologice, toți izolați după confirmare și 8 persoane pozitive dintre cele 48 de probe recoltate ca urmare a anchetei epidemiologice de la Centrul de Dializă Alba. Este vorba despre 1 medic, 2 asistente și 5 pacienți, toți contacti ai celor 2 cazuri depistate anterior. Toți cei depistați pozitiv împreună cu contactii direcți au fost izolați conform procedurilor. Au fost predate către centrul de dializa Alba recoltoare de probe suficiente, astfel încât să putem testa toate cadrele medicale și toți pacienții. Au fost testate cu prioritate persoanele care au fost pe aceeași tură cu primele 2 cazuri pozitive. DSP Alba a oferit toate instrucțiunile și recomandările legale reprezentanților centrului de dializa. Ne așteptăm să le respecte și sa le pună în aplicare. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte covid și non covid cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție. Toți pacienții dializati fie că sunt pozitivi sau negativi, trebuie să beneficieze de asistență medicală, respectând normele de protecție. Continuăm testare la capacitate maximă în județ, fiind cea mai bună metodă să identificăm și să izolam cazurile pozitive”.

Precizări de la Instituția Prefectului Alba: ”În Alba se află în carantină 458 persoane, 95 persoane ieșite din carantină, 1090 persoane izolate la domiciliu, 2790 persoane ieșite din izolare.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 27 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.157 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 205 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 423.000 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare. De la debutul epidemiei, polițiștii din Alba au aplicat 2.658 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.838.950 de lei.

În ultimele 24 de ore, 121 efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În urma acțiunilor de verificate a modului de respectate a prevederilor ordonanțelor militare, nu au fost aplicate sancțiuni.

Reamintim tuturor cetățenilor că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax