Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Oficial: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. De când intră în vigoare măsura. Anunțul premierului – VIDEO

Publicat

Oficial: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Premierul Marcel Ciolacu a făcut acest anunț miercuri, înaintea ședinței de Guvern.

“Am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ necesar, astfel încât să fie adoptat la timp de Guvern pentru ca pensionarii să primească pensiile cu noul plafon de impozitare începând cu luna octombrie.

YouTube video

 

Vezi și Când intră pensiile pe septembrie, prima lună în care vin majorate. Anunțul OFICIAL al ministrului Simona Bucura Oprescu

Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Situația de acum

În prezent, pentru pensia încasată din fondul public de pensii, suma care depășește pragul de 2.000 de lei este impozitată cu 10%. De asemenea, pensionarii cu pensii mai mari de 2000 de lei nu primesc tichete sociale.

Luni, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că i-a cerut ministrului de Finanţe să facă o analiză dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor. De asemenea, s-a referit și la eventuale schimbări privind acordarea voucherelor pentru alimente pe care le primesc pensionarii. Ideea este ca beneficiarii de pensie să nu piardă bani în urma recalculării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate