Connect with us
Publicitate

Uncategorized

OPINII | Ce aș face eu, dacă aș putea, pentru județul Alba – Ion Dumitrel

Publicat

dumitrel

Ziarul Alba24.ro a lansat o nouă rubrică, ”Opinii” – deschisă tuturor celor care doresc să se exprime pe subiecte de interes public, din județul Alba. Pentru început, am lansat o invitație politicienilor locali de a face o analiză a situației actuale a județului, de a scoată în evidență ce nu li se pare în regulă și de a spune ce ar face ei pentru ca acele lucruri să se schimbe. Practic, să răspundă, printr-un articol, la întrebarea „Ce aș face eu pentru Alba dacă aș putea?”. Astfel, cei care sunt în Opoziție pot să dea idei celor care sunt la Putere, iar cei de la Putere pot să le arate tuturor ce au de gând să facă.

Primul care a răspuns invitației Alba24.ro a fost senatorul Alexandru Pereș. Cel de-al doilea politician care a răspuns apelului Alba24, Clement Negruț Următorul politician local care a scris ce ar vrea să facă pentru Alba a fost Florin Roman (PNL), vicepreședinte la Consiliul Județean Alba. Vedeți mai jos textul transmis de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba:

”Mă bucur că întrebarea dumneavoastră este formulată la modul condițional. Oamenii politici sunt obișnuiți să vorbească mai mult despre ceea ce au făcut sau despre ceea ce vor face, mai ales atunci când au o experiență administrativă în spate și realizări. Chiar dacă politica utimilor ani, din România, ne-a arătat că nu trebuie să ai întotdeauna realzări pentru a vorbi despre ele…

Demersul propus de dumneavoatră ne îndeană pe toți la un exercițiu de gândire – pe care sper că și ceilalți politicieni din județul Alba îl vor accepta – care se poate dovedi constructiv pentru județul Alba.

Ce aș face, așadar, pentru județul Alba, dacă aș putea?

Aș repara drumurile naționale!

Așa cum am reparat în acești ani, de când sunt Președinte al Consiliului Județean Alba, drumurile județene și acum județul Alba are o rețea foarte bună, pe care o admiră și o laudă chiar și cei din județele învecinate. Dacă aș putea, aș prelua drumurile naționale în administrarea Consiliului Județean Alba și le-aș repara, așa cum am făcut cu cei circa 650 de kilometri de drum județean pe care acum se circulă foarte bine, în condiții demne de anul 2014. Aș lua aceste drumuri din administrarea Guvernului României – oricare ar fi el, pentru că este mult mai departe de județul Alba.

Aș introduce curentul electric în toate satele din județul Alba!

Pentru că toți cetățenii trebuie să aibă aceste facilități care înseamnă normalitate și care nu mai sunt de mult un privilegiu sau un lucru de care numai unii trebuie să beneficieze.

Aș moderniza rețeaua de sănătate din tot județul Alba!

Așa cum am făcut cu Spitalul Județean din Alba Iulia, aș proceda și în cazul celorlalte spitale din județ. Dotări cât mai bune cu echipament și instrumentar medical, medici și personal sanitar bine instruit, un spital bine pus la punct. Asta vrem cu toții și de asta avem nevoie când suntem bolnavi, sau când cineva apropiat nouă are o problemă de sănătate. Încet, încet am făcut acest lucru la Spitalul Județean Alba, introducând acolo un management riguros, bazat pe rezultate. Aș extinde acest model în tot județul, dacă aș putea.

Aș aduce învățământul cu picioarele pe pământ!

Cu toții vrem ca tinerii noștri să aibă un viitor, nu să termine școala cu calificarea de șomer cu diplomă. De aceea, pe modelul Școlii Germane, pe care Consiliul Județean l-a lansat deja, aș adapta școala la cerințele pieței de forță de muncă. Dacă aș putea, aș schimba curricula școlară și aș pune accentul în învățare pe cunoștințe mult mai practice și mai uzuale. M-aș consulta cu agenții economici să văd ce necesități au și aș face în așa fel încât școala să le ofere absolvenți pe măsura acestor necesități.

Aș reface zonele degradate de industrializarea agresivă!

Avem mai multe zone în județul Alba une industria din perioada comunistă a lăsat răni adânci. Fie că e vorba de minerit sau de industria grea, avem zone cu probleme care se pot agrava. Cel mai recent exemplu este cel de la Ocna Mureș, unde o bucată de oraș a dispărut peste noapte. Astfel de răni trebuiesc vindecate. și pentru că tot am adus vorba de Ocna Mureș, aș readuce Ocna Mureș la faima de stațiune balneară de altădată!

Aș investi mai mult în cultura de valoare și în aprecierea valorilor din cultură.

Orice am spune, de la cultură pleacă multe, iar de la lipsa ei pleacă și mai multe necazuri. Aș investi mai mult în cultură și în cultura tradițională. Punctual, aș prelua la Consiliul Județean Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și fostele case ale sindicatelor din restul orașelor din județ, le-aș reabilita și le-aș reda funcția culturală pentru care au fost realizate, pentru ca cetățenii să aibă unde merge la un spectacol, la o piesă de teatru sau chiar la un film.

Probabil că mulți politicieni vă vor spune că dacă ar putea, ar mări pensiile și salariile. La fel cum mulți vor încerca să spună că pe mine mă interează numai drumurile.

Eu, dacă aș putea, aș realiza toate aceste lucruri pe care le-am enumerat mai sus și vă garantez că atunci ar crește salariile și veniturile fiecărui cetățean din județul Alba, pentru că drumuri mai bune, curent, servicii sanitare de calitate, educație de calitate, cultură, toate înseamnă civilizație. Iar civilizația crează bunăstare. O bunăstare care durează mai mult decât o campanie electorală. Iată deci, de ce mă interesează drumurile: pentru că importanți sunt oamenii de la capatul drumului!

Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Claudiu

    miercuri, 16.04.2014 at 12:49

    Bla bla bla bla ……..

  2. Mac Morris

    vineri, 25.04.2014 at 10:23

    La, La, La și bla, bla, bla și la la la și bla bla bla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax