Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Opt probleme sesizate pe aplicația mobilă de alerte a Primăriei Alba Iulia. Vezi ce reclamă albaiulienii. HARTA „incidentelor”

Publicat


În doar câteva zile de la lansarea aplicației mobile SmartAlert, albaiulienii au semnalat administrației locale opt probleme care afectează domeniul public. Dintre acestea, două au fost rezolvate, restul fiind în lucru. Au fost raportate gropi apărute pe străzile din municipiu, probleme ce privesc sistemul de iluminat stradal, semnalizarea rutieră și vegetația. 

Lista problemelor raportate, aflate în lucru:

  • 11 septembrie: „Locuiesc în zona Dedeman. Vreau să semnalizez o problemă și anume că nu merg semafoarele de multă vreme. Mașinile circulă cu viteză și se opresc greu la trecerea de pietoni. Din fericire nu s-a întâmplat nici o nenorocire deocamdată, dar din frânele dese și zgomotoase rezultă că multe nu mai erau”
  • 13 septembrie: „Pista de biciclete dintre Alba Iulia și Micești este plină de nisip și buruieni, iar copacii din zonă nu sunt tăiați la o înălțime care să nu încurce bicicliștii”
  • 14 septembrie: „Groapă adâncă de 10 cm pe strada Gladiolelor la 10 metri de intersecția cu Lalelelor”
  • 15 septembrie: „Pe strada Pinului, după o branșare la apă/canal a unui vecin s-a reparat drumul foarte prost, nivelul asfaltului turnat fiind sub cel existent. S-a lăsat și mai mult și acum este un șanț pe toată lățimea drumului”
  • 16 septembrie: „La intrarea pe lângă magazinul Unirea, virând dreapta spre BCR, semnul „sens unic” este prost amplasat și nu reiese pentru conducători că intră pe un sens unic. Din acest motiv, mulți se întorc pe același drum, fiind în culpă. Apoi, la ieșirea de la blocul din spatele Roberta nu există indicatoare de-a interzice virajul la dreapta. Din această cauză zona este departe de a fi considerată cu sens unic, circulându-se frecvent în două sensuri”
  • 16 septembrie: „Groapă în sensul giratoriu de la Piața Agroalimentară Cetate”

Lista problemelor raportate, rezolvate de reprezentanții Primăriei:

  • 13 septembrie: „Pe strada George Topârceanu la 20 de metri de nr. 15 este un cablu de la iluminat căzut (este neizolat, pericol pentru trecători)”

Răspunsul reprezentanților Primăriei: „Pe strada George Topârceanu nu avem rețea de iluminat public. Cablurile respective au fost deconectate de la curent. Edves Gheorghe, inspector Serviciul Administrare Drumuri și Utilități Publice”

  • 16 septembrie: „Nu este lumină lângă Parcul Unirii, mai în față de Catedrală”

Răspunsul reprezentanților Primăriei: „Din cauza șantierului din parcul Cetății, pentru motive de siguranță, au fost deconectate circuitele. Edves Gheorghe, inspector Serviciul Administrare Drumuri și Utilități Publice”

Reamintim faptul că Primăria Alba Iulia a lansat în urmă cu câteva zile aplicația SmartAlert, un serviciu electronic de raportare a problemelor care afectează domeniul public, accesibil atât de pe site-ul instituției, cât și printr-o aplicație mobilă ce poate fi descărcată pe orice smartphone. Aplicația mobilă, SmartAlert Alba Iulia, este disponibilă pentru toți posesorii de dispozitive mobile (tabletă, smartphone), indiferent de sistemul de operare folosit (Android sau iOS).

Prin aplicația SmartAlert Alba Iulia, Primăria Municipiului Alba Iulia pune la dispoziția cetățenilor un serviciu electronic de raportare a problemelor care afectează domeniul public, accesibil atât de pe site-ul instituției, cât și printr-o aplicație mobilă gratuită.

Aplicația mobilă, SmartAlert Alba Iulia, este disponibilă pentru toți posesorii de dispozitive mobile (tabletă, smartphone), indiferent de sistemul de operare folosit (Android sau iOS).

După instalarea aplicației pe dispozitivele mobile sau utilizând componenta web accesibilă pe site-ul web al Primăriei Municipiului Alba Iulia, cetățenii își pot crea un cont și ulterior pot transmite sesizări către Primărie, urmând să primească notificări automate sub formă de mesaje e-mail la înregistrarea și la rezolvarea sesizării.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate