Connect with us
Publicitate

ABRUD

Orașul Abrud va avea bazin de înot acoperit și stadion modernizat. Investiții de 40 de milioane de lei, prin CNI

Publicat

Orașul Abrud va beneficia de finanțare pentru două obiective importante pentru oraș, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții: un bazin de înot construit de la zero și modernizarea stadionului. În total, cele 2 proiecte totalizează peste 40.000 de milioane de lei. 

Consiliul Local Abrud a predat amplasamentul pentru construirea unui bazin de înot în oraș, obiectiv finanțat prin Compania Națională de investiții, printr-un proiect depus de primărie.

Bazinul va fi construit pe strada 1 Mai, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați de teren.

Municipalitatea va suporta cheltuielile de racordare la utilități și se obligă să asigure suprafețele de teren necesare pentru organizarea șantierului.

Potrivit lui Cristian Albu, bazinul școlar și de agrement va fi construit de la zero și va fi unul acoperit, care poate fi folosit și iarna. Va costa aproximativ 30 de milioane de lei, bani plătiți de Guvern prin CNI.

Proiectul viitorului bazin

Proiectul viitorului bazin

În documentație este prevăzut că noul bazin de înot va avea dimensiunea de 25 m X 15,4 m, va fi prevăzut cu 6 culoare și va avea o adâncime de 1,8 m.

Va beneficia în zona etajului și de gradene pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sala de forță și una pentru gimnastică aerobică dar și vestiare pentru public diferențiate pe sexe și vestiare pentru antrenori.

De asemenea, au fost prevăzute 40 de locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilități și 2 pentru microbuze.

Stadionul va fi modernizat

Totodată, administrația locală a predat și terenul pentru amenajarea și modernizarea stadionului.

Este vorba tot despre o finațare prin CNI, într-un alt proiect depus de primărie. Lucrările vor costa aproximativ 10 milioane de lei.

Primarul Cristian Albu spune că după predarea amplasamentului și întocmirea studiilor (geotehnic și topografic), CNI va licita proiectarea și execuția celor două obiective.

Este vorba despre 2 construcții finanțate prin CNI, pe baza unor proiecte standard.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 18.11.2021 at 16:04

    Orice este facut in plus de ce este, este un bun castigat pentru comunitate. Bravo lor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax