Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pandemia nevaccinaților pe secția de ATI COVID a Spitalului din Aiud: 9 din 10 pacienți ajunși în stare gravă sunt nevaccinați

Publicat

9 din 10 persoane care au ajuns în stare gravă pe secția ATI COVID a Spitalului din Aiud nu erau vaccinate. La spitalul din Aiud, pe secția de Terapie Intensivă ajung pacienți din tot județul.

Potrivit managerului spitalului, Bogdan Popa, costul unei zile de tratament pe ATI COVID, pentru un pacient în stare gravă ajunge la aproximativ 10.300 de lei. 

În costurile de 10.300 de lei pe zi, intră tratamentul pacienților, dar și sporurile salariale ale medicilor și asistenților care se luptă pentru salvarea celor ce ajung pe secție.

Din 20 septembrie de când secția ATI COVID a fost reactivată la Aiud, cele 20 de paturi destinate persoanelor au fost mereu ocupate.

Au fost și situații în care au fost chiar și 24 de pacienți pe secție.

CITEȘTE ȘI: Costurile cu un pacient COVID internat la ATI, la spitalul din Alba Iulia. Sumele cheltuite pentru recuperare și forme ușoare

Dintre toți cei care au ajuns la ATI la AIUD, procentul celor nevaccinați este imens: 9 din 10 pacienți erau nevaccinați, a precizat Bogdan Popa.

Situația la nivel județean a celor care ajung cu forme severe de COVID la spital este una sumbră: La fel și pe secția ATI a spitalului din Alba Iulia, din 11 octombrie, din 44 de persoane care au ajuns pe secția ATI, doar 4 erau vaccinate.

CITEȘTE ȘI: Pandemia nevaccinaților la Alba Iulia: 91% dintre pacienții cu forme grave de COVID ajunși pe secția ATI erau nevaccinați

Dintre cei 44 internați pe secția ATI a Spitalului Județean din Alba Iulia, 26 au decedat.

sursă foto: Arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Petru

    vineri, 15.10.2021 at 19:04

    Și românii vă mai cred ?

  2. eu

    vineri, 15.10.2021 at 20:28

    Și cei 10% vaccinati de ce ajung? Ii terminați cu oxigenul rece pe care îl administrați prost. Fiți mai responsabili.

  3. Petru

    vineri, 15.10.2021 at 23:18

    Asta nu-i pandemia nevaccinațiilor ,e pandemia ,,analfabețiilor”din guvern.
    Apropo ,câți guvernanți sau îmbolnăvit de covid în ultima perioadă ,sau sunt toți vaccinați cu actele la zi și fac forme ușoare.Prin mass media nu am citit/auzit de vre-unul care să se fii îmbolnăvit.Să ne spună și nouă cum procedează ,în ideea că poate așa vom reușii la nivel național să scădem rata infectăriilor și fără vaccin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax