Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pandemia nevaccinaților la Alba Iulia: 91% dintre pacienții cu forme grave de COVID ajunși pe secția ATI erau nevaccinați

Publicat

Aproape toți cei care au ajuns pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, în ultimele trei luni, cu forme grave de COVID, erau nevaccinați.

Mai mult de atât, mai bine de jumătate dintre aceștia au decedat. 

Vezi Modele de DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de angajator. Documente obligatorii pentru nevaccinați, după ora 20,00

De asemenea, din peste 100 de persoane care au fost internate pe secția de Infecțioase cu forme medii sau chiar aproape grave de COVID, doar 15 pacienți erau vaccinați, dar și aceștia aveau și alte probleme de sănătate. 

Cifrele sunt îngrijorătoare și reflectă perfect realitatea: foarte puține persoane vaccinate, foarte mulți pacienți internați pe secția ATI și Infecțioase, după ce au luat COVID.

Vezi și 13 octombrie: Situație CRITICĂ în Alba. 340 de cazuri de COVID, record de la începutul pandemiei. Localitățile din care provin

Potrivit reprezentaților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, din luna august până în data de 11 octombrie pe secția ATI a unității medicale au fost internați 44 de pacienți în stare gravă.

Dintre aceștia doar 4 dintre ei erau vaccinați, însă pe lângă COVID aveau și multiple comorbidități.

Restul de 40 de persoane ajunse intubate pe ATI erau nevaccinate – asta înseamnă un procent de aproape 91 % dintre cei care au ajuns pe secție.

Dintre cei 44 de pacienți ajunși pe ATI 26 au decedat. Dintre cei decedați 24 erau nevaccinați și doar doi erau vaccinați însă și aceștia aveau comorbidități grave.

104 pacienți ajunși pe secția de infecțioase

În ultimele trei luni, pe secția de Infecțioase a spitalului din Alba Iulia au ajuns 104 persoane care s-au infectat cu COVID și au făcut forme medii sau aproape grave.

Dintre cei 104, 15 persoane erau vaccinate restul de 89 de erau nevaccinați. Pe secția de infecțioase nu au fost înregistrate în ultimele trei luni decese.

Mai pe scurt un procent de 85, 5% dintre cei care au ajuns la Infecțioase erau nevaccinați și doar un procent de 14,42% erau vaccinați.

Cât costă pe zi îngrijirea unui pacient pe secția ATI

1000 de euro se cheltuiește, pe zi, pentru salvarea pacienților de pe secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Mai exact, 4.515 lei pe zi este costul la care se ridică tratamentul pe care medicii îl folosesc pentru a-i salva pe cei în stare gravă, potrivit datelor obținute de reporterii alba24.ro.

O medie arată că la spitalul din Alba Iulia, pe secția ATI, un pacient stă în jur de 11 zile. Dacă este salvat de medici, nu pleacă acasă, ci trece pe secția de recuperare, unde și acolo se cheltuie sume mari de bani zilnic pentru tratamente.

Pe secția de Infecțioase, unde sunt tratați pacienții cu forme ușoare sau medii, costul pe zi pentru tratarea unui pacient ajunge la 1.838 de lei pe zi.

CITEȘTE ȘI: Costurile cu un pacient COVID internat la ATI, la spitalul din Alba Iulia. Sumele cheltuite pentru recuperare și forme ușoare

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. marius

    miercuri, 13.10.2021 at 12:43

    Am dori ca oficialitățile sa ne informeze cati dintre cei nevaccinati aveau comorbiditati. Atât timp cât s-a reliefat faptul ca cei internati și vaccinati aveau și alte afecțiuni, consideram ca un minim de etica ar impune și prezentarea solicitata.
    PS. Unde dragoste nu e, nimic nu e și unde propaganda e, totul e.

  2. Laura

    miercuri, 13.10.2021 at 13:59

    Ar trebui sa-i pună pe nevaccinati la plata serviciilor medicale aferente Covid, pot alege …pana intr o zi..

  3. Dragos

    miercuri, 13.10.2021 at 17:02

    As dori sa stiu de ce tratamentele alternative „vaccinului” nu sunt acceptate. Unii au mai auzit de ivermectina, hidroxiclorochina, arbidol, etc. Acestea ar fi extrem de eficiente in faza initiala a bolii si nu ar mai duce la supraglomerarea spitalelor si la cresterea numarului de decese. Si in alte tari au fost spitale supraaglomerate, dar nu au murit asa multi pacienti ca la noi. Protocolul urmat de spitale nu e eficient pentru ca nu tine cont de starea generala a pacientului (afectiuni cronice, s.a.)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax