Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare supraetajată cu 100 de locuri la Spitalul Județean de Urgență Alba. Unde va fi construită

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică documentația unui proiect prin care la Spitalul Județean de Urgență Alba va fi construită o parcare supraetajată cu aproximativ 100 de locuri.

Anunțul se referă la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru această investiție.

Locația propusă este actuala parcare cu acces din Bd. Transilvaniei, spre spital. Terenul are 2.349 mp. Se propune o construcție cu cel mult patru niveluri: subsol, parter și două etaje.

La aceasta vor avea acces atât cadrele medicale și aparținătorii pacienților spitalului, cât și riveranii.

Clădirea va fi construită imediat lângă partea carosabilă a Bulevardului Transilvaniei și la 4,5 metri distanță față de imobilul spitalului.

În această parte, va avea perete antifoc. De asemenea, va fi situată la 14 metri distanță (limita de vest, spre blocuri) și la 5 metri de clinica medicală, la limita de est (Terra Aster – n.r.).

Puncte de acces și amenajări

Vor fi mai multe puncte de acces. În clădirea parcării supraetajate va fi acces separat (intrare) pentru riverani și altul pentru cadrele medicale și aparținătorii pacienților. Va fi doar un singur punct de ieșire.

Vezi și Noul spital de oncologie, radioterapie și cardiologie de la Alba Iulia va avea 5 etaje și heliport. Detaliile investiției

În locație se mai propun alte 2 accese auto: unul pentru acces la parcarea clinicii medicale (cu profil de 5 metri) și altul pentru autospeciale (cu profil de 4 metri).

Construcția propusă va permite accesul autospecialelor integral pe 3 laturi și parțial pe cea de-a patra.

Accesul în incintă se va face din Bulevardul Transilvaniei. Accesul pietonal se poate realiza și din Bulevardul Revoluției. Aleile pietonale vor avea zone cu lățimea de minimum 1,50 m, care să permită întoarcerea persoanelor imobilizate în scaune cu rotile.

Citește și Secție de Psihiatrie cronici cu bani din PNRR, la Spitalul din Alba Iulia. Unde se va construi și ce dotări va avea clădirea

Parcarea supraetajată va avea înălțimea maximă de 12,50 metri de la cota terenului sitematizat din dreptul accesului principal.

Pe fiecare nivel, cel puțin 4% din numărul de locuri de parcare (dar nu mai putin de 2 locuri) va fi rezervat pentru persoanele cu dizabilități.

Se vor amenaja spații verzi (vegetație înaltă și joasă).

Imobilul va fi conectat la rețele de energie electrică și apă-canal.

Vezi și O nouă Secție de Boli Infecțioase, la Spitalul din Alba Iulia. Ce suprafață și dotări va avea clădirea și unde va fi amplasată

Terenul studiat are folosința actuală de curți-construcții, aparținând domeniului public (Județul Alba), în intravilan.

Proiectul este în consultare publică până în 28 ianuarie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 06.01.2023 at 20:44

    Ce sunt alea 100 de locuri ? Nici pentru cadrele medicale nu ajung.Cine îi opreşte să mai facă două etaje ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax