Connect with us
Advertisement

Eveniment

O nouă Secție de Boli Infecțioase, la Spitalul din Alba Iulia. Ce suprafață și dotări va avea clădirea și unde va fi amplasată

Publicat

O nouă Secție de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia urmează să fie construită în curând în municipiu, pe un teren de peste 6.800 mp aflat în zona cartierului Pâclișa. Clădirea modernă va avea trei etaje și o suprafață desfășurată de peste 4.200 mp. Investiția se va ridica la peste 57,4 milioane de lei, cu finanțare prin PNRR. 

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința CJ din 20 decembrie, indicatorii tehnico-economici și devizul general la obiectivul de investiții „Construire și dotare Secție Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, amplasată în Alba Iulia – zona Pâclișa”.

Potrivit proiectului, noua secție de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia urmează să fie construită pe un teren în suprafață de 6.842 mp, în zona Pâclișa. Pe același teren urmează să fie construită și o secție de Psihiatrie cronici, ce va avea o suprafață desfășurată de peste 2.100 mp.

Investiția se va ridica la 57.403.653,32 lei, cu TVA inclus, sursa de finanțare fiind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din bugetul local al județului Alba va fi asigurată cofinanțarea de 5% din valoarea proiectului.

Clădirea va avea o suprafață construită de 1.409,02 mp, o suprafață desfășurată de 4.215,39 mp și va avea un regim de înălțime D parțial + P + 3E (retrase față de parter). Pe teren urmează să fie construită și o anexă, cu o suprafață construită de 90 mp.

Sistemul constructiv – Secția de Boli Infecțioase

Potrivit documentației, structura de rezistență a clădirii va fi formată din cadre perimetrale cu stâlpi și grinzi din beton armat monolit pentru axele marginale, iar pentru axele interioare stâlpi și diafragme din beton armat monolit cu planșee de tip dală din beton armat monolit.

Pereții exteriori se vor realiza din BCA cu grosimea de 50 cm, iar pereții interiori din BCA cu grosimea de 15-20 cm, respectiv mascări din gips-carton pe structură metalică pentru instalații.

Învelitoarea se va realiza sub formă de terasă necirculabilă.

Finisaje – Secția de Boli Infecțioase

Finisaje exterioare:

  • tencuială exterioară drișcuită, culoarea gri inchis, albă
  • parasolare metalice cu rol antiefracție
  • uși / ferestre cu tâmplarie din PVC și geam termopan antiefracție
  • ferestrele la care au acces pacienții vor fi prevăzute cu sistem anti-defenestrare și cu sticlă securizată antiefracție

Finisaje interioare:

  • tencuieli interioare și zugrăveli lavabile sanitare
  • pardoseli ceramice antiderapante pe casele scărilor, în grupurile sanitare, în vestiare, în boxele de depozitare
  • beton sclivisit în toate spațiile de la nivelul demisolului
  • pardoseli din tarchet omogen în restul încăperilor
  • uși interioare laminate HPL cu toc metalic și protecție de inox la lovituri mecanice

Sisteme de eficientizare a energiei – Secția de Boli Infecțioase

Noua Secție de Boli Infecțioase va fi dotată cu un sistem BMS (Building Managament System) care va controla iluminatul LED, climatizarea și ventilația în vederea eficientizării consumului de energie aferentă acestor consumatori.

În plus, tot în vederea eficientizării consumului de energie și a utilizării energiilor regenerabile, clădirea va fi dotată cu sistem de panouri fotovoltaice, care vor deservi iluminatul interior general și de siguranță, precum și cel exterior.

Tot în vederea eficientizării consumului de energie și a utilizarii energiilor regenerabile clădirea va fi dotată cu sistem de panouri solare care vor asigura parțial consumul de apă caldă menajeră aferent clădirii.

De asemenea, noua secție va fi dotată cu stații de încărcare pentru automobilele electrice.

Clădirea va fi dotată cu toate tipurile de instalații necesare, respectiv: termice, sanitare, electrice, ventilare și climatizare, instalație de preluare a condensului de la echipamentele de climatizare, instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, instalații pentru stingerea incendiilor, gospodării de apă pentru stingerea incendiilor, etc.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement