Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parteneriat între Alba Iulia și Ciugud pentru 22 de autobuze electrice. Camere de supraveghere în stațiile de autobuz din oraș

Publicat

Primăria Alba Iulia face demersuri pentru o zonă urbană între municipiu și comuna Ciugud, iar un pas este un partaneriat de transport public, prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare. 

Parteneriatul dintre Alba Iulia și Ciugud pentru a lega o conexiune de transport public vine și în contextul viitoarei zonei economice, dintre cele două localități.

Citește și STP cere Primăriei Alba Iulia 50.000 de euro pe lună, pentru amplasarea unor stații de încărcare a autobuzelor electrice

Mai exact Primăria Alba Iulia vrea să achiziționeze autobuze electrice și stații de încarcare, iar două dintre autobuze să facă curse regulate între Alba Iulia și Ciugud. Sursa de finanțare sunt fondurile predestinate municipiilor prin programul PNRR. 

De asemenea, pe lângă autobuzele electrice primăria vrea să doteze fiecare stație de autobuz de pe raza municipiului cu camere de luat vederi.

Este vorba despre 21 de autobuze de 12 metri și un microbuz. De asemenea în proiect sunt incluse 22 de stații de încărcare lentă care vor fi amplasate la autobază și 7 stații de încărcare rapidă, pe traseu.

Alba Iulia va beneficia de 19 autobuze electrice și microbuzul, 6 stații de încărcare rapidă și 22 de încărcare lentă (cele de la bază).

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Alba Iulia, imagini din viitor. Cum va arăta zona de dezvoltare economică din estul municipiului. Promisiunile lui Pleșa

În urma parteneriatului, pe ruta Alba Iulia Ciugud vor exista doua autobuze și o stație de încărcare rapidă. În mare parte, potrivit proiectului cele două autobuze care vor circula pe ruta Alba Iulia Ciugud vor fi folosite pentru transportul navetiștilor din Alba Iulia către firmele dintre cele două localități. De asemenea și pentru elevii de liceu sau de școală din Cigud care merg în Alba Iulia.

Ruta propusă pentru autobuzul destinat elevilor este Hărpia, Teleac, Drâmbar, Șeușa, Ciugud, Limba, Oarda, Alba Iulia.

Valoarea totală a proiectului din fonduri PNNR, este de 11.821.000, 00 euro fără TVA, respectiv 58.191.236, 70 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 11.056.334, 97 de lei, bani de la bugetul de stat.

Cele 22 de autobuze electrice ar veni în completarea celor 13 autobuze pe care Primăria Alba Iulia le-a comandat și care au costat peste 34 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Primul autobuz electric a ajuns la Alba Iulia. Când ar putea intra pe traseele STP

Camere de supraveghere în fiecare stație de autobuz din Alba Iulia

Tot prin fonduri PNRR, Primăria Alba Iulia intenționează să achiziționeze și să monteze în fiecare stație de autobuz din municipiu, camere de supraveghere. Mai exact este vorba despre 137 de camere de supraveghere, la un preț de 1255 euro bucata, fără TVA.

În total ar fi vorba despre 172.000 de euro fără TVA.

Prin instalarea camerelor de supraveghere reprezentații primăriei vor să crească siguranța călătorilor care așteaptă autobuzul în stații, dar să stopeze și actele de vandalism asupra stațiilor.

Ambele proiecte, atât cel referitor la parteneriatul de transport dintre Alba Iulia și Cigud, dar și cel legat de camerele de supraveghere, au fost votate în unanimitate de consilierii locali ai Consiliului Local Alba Iulia, în unanimitate, într-o ședință desfășurată vineri, 13 mai.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax