Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Partida Romilor Pro-Europa dă în judecată Primăria Turda după incendiul cu 6 MORȚI: Au murit din cauza rasismului practicat

Publicat

Partida Romilor Pro-Europa, prin deputatul romilor în Parlament, Cătălin Manea, anunță că va da în judecată Primăria Turda, după tragedia de duminică dimineață, soldată cu 6 morți, dintre care 4 copii.

UPDATE: Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a transmis câteva detalii despre situația familiei care a pierit în incendiul de azi dimineață de pe strada Nicolae Teclu și despre modul în care Primăria s-a implicat în ajutorarea lor, acuzând că sunt că sunt persoane care speculează politic acest moment tragic.

”Familia era în monitorizarea serviciului social primind o locuință de necesitate în anul 2019 prin HCL 62/25.04.2019.

Totodată, mama a fost sprijinită tot timpul pentru a obține alocații de susținere a familiei și venit minim garantat. Tot prin implicarea echipelor Direcției de Asistență Socială, copiii au fost înscriși la școală.

Toate aceste lucruri au fost acceptate de către aceștia pentru o scurtă perioadă de timp, după care mama împreună cu cei mici s-au mutat din proprie inițiativă în locuința privată de pe strada Nicolae Teclu, refuzând orice ajutor din partea autorităților.” a precizat primarul din Turda.

”Domnule primar, domnilor consilieri locali din Turda, în această dimineață, 4 copii, cu vârste între 4 și 10 ani, n-au mai apucat să se bucure de viață, murind din cauza sărăciei, din cauza prostiei voastre, din cauza rasismului pe care îl practicați și din cauza mentalității bolnave, pe care o aveți.

Este prea mult! Ajunge!  Vă anunț că voi sesiza instanța de judecată. Trebuie să răspundeți pentru încălcarea drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României” a declarat Cătălin Manea, deputatul Partidei Romilor Pro-Europa, potrivit cluj24.ro.

”Vă bateți joc de romii din Turda! Vă bateți joc de romii din România! Sunt cetățeni ai acestei țări, nu animale! Îi țineți  de ani de zile în sărăcie și în mizerie.

Ați uitat că ați fost aleși și de acești oameni necăjiți! Ce ați făcut pentru ei să aibă o viață mai bună ?

Din păcate,  în comunitățile noastre de romi din Turda, au ajuns doar lozincile voastre fără conținut, ambulanța și pompierii.

V-am tot auzit în ultimii ani, cum ne vorbiți despre  dezvoltare locală,  despre echitate, despre energie verde, despre mașini electrice, despre 5 G, uitând de miile de familii care  se luptă să supraviețuiască și care trăiesc ca în Evul Mediu.

Tuturor celor care vă bateți joc de cei mai săraci oameni, să vă fie rușine, nenorociților! Mor copii din cauza nepăsării voastre!

Nu știu cum mai puteți dormi liniștiți de azi înainte, când pe Strada Nicolae Teclu din Turda, încă miroase a carne arsă!

Sufletele celor care au pierit n-o să vă dea pace,  cel puțin până când nu veți ajunge acolo unde sunt și ei!”, a spus Manea.

Vezi: Tragedie la Turda: 6 persoane decedate în urma unui incendiu, dintre care 4 erau copii. A fost activat planul roșu de acțiune

Întâlnire cu autoritățile

La rândul său, președintele organizației de tineret a Partidei Romilor Pro-Europa Cluj, Dragoș Roșianu, susține că tragedia de la Turda se poate repeta.

”Solicit autorităților locale să ia masuri urgente în privința acestor probleme, deoarece sunt direct responsabile față de aceste tragedii.

Comunitatea romă este masa de manevră pentru anumite persoane care vin să cerșească voturile romilor la alegeri și au făcut promisiuni, iar după ce au câștigat alegerile au uitat ce au promis. Autoritățile locale sunt nepăsătoare și neglijente și din această cauză s-a ajuns să se întâmple acest eveniment tragic”, a spus Roșianu.

Acesta a precizat că, în ultima campanie electorală, primarul din Turda, Cristian Matei, s-a aflat în mijlocul comunității de romi din oraș și le-a promis membrilor că le dă teren și le va construi locuințe.

”Au trecut doi ani și nu s-a întâmplat nimic. Romii au rămas fără teren și fără case noi. Solicit de îndată o întâlnire la nivel județean cu Prefectura Cluj, Consiliul Județean, Primăria Turda, cât și alte autorități județene pentru a preîntâmpina tragedii similare și a găsi soluții pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

Familiile de romi să fie sprijinite având în vedere condițiile insalubre în care locuiesc.

Ne-am săturat să avem astfel de incidente, rog sa se pună capăt și să luăm în serios problematica romilor. Romii sunt buni doar în perioada voturilor, iar după aceia sunt uitați. Suntem sătui de promisiuni, vrem fapte, vrem respect”, a mai spus Dragoș Roșianu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rosianu

    duminică, 10.04.2022 at 15:14

    Da voi, dlor deutati si reprezentanti ai rromilor ce ati facut pt.ei? Cand i-ati vizitat utima oara? De ce nu ati solicitat celor cu palate si cate 30 de camere sa-i lase sa stea si acesti amarati macar intr-una? Sau sa renunte la 2 camere si sa le construiasca celor amarati 2 cu tot ce trebuie. Ce usor e sa dati vina pe ceilalti cand va intereseaza doar opulenta si ceea ce se vede la exteriorul vostru personal. Rusine celor care reprezinta etnia ca nu face nimic pentru a-i ajuta sa isi depasesca conditia desi statul aloca o gramada de bani pentru proiecte de integrare.

  2. Gogu

    duminică, 10.04.2022 at 18:58

    Punct ochit,punct lovit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax