Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patronii „Arieşul” Cîmpeni rămân după gratii. Curtea de Apel a admis recursul procurorilor şi a prelungit mandatele de arestare

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, recursul formulat de procurori la decizia Tribunalului Alba din 29 octombrie prin care patronii firmei „Arieşul” Cîmpeni, Gheorghe şi Mihaiu Ţimonea urmau să fie cercetaţi în libertate. Astfel, cei doi vor rămâne în continuare în arest preventiv, hotărârea Curţii de Apel fiind definitivă. Aceştia sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri, în dosarul decontărilor ilegale de bilete de transport din Apuseni.

Reamintim că, marţi, 29 octombrie, Tribunalul Alba a hotărât cercetarea în stare de libertate a patronilor Gheorghe şi Mihaiu Ţimonea, după ce a respins propunerea de prelungire a mandatului de arestare preventivă a celor doi formulată de procurori. Aceştia însă nu au mai fost eliberaţi, pentru că magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis recursul procurorilor.

În acest dosar, în 7 octombrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât cercetarea în stare de libertate a celor patru şoferi arestaţi preventiv prin decizie a Tribunalului Alba – Aurelian Bucea, Sorin Gligor, Ovidiu Bucea, Voicu Cîrja – cu interdicţia de a părăsi ţara. Recursul patronilor Ţimonea Gheorghe şi Ţimonea Mihaiu a fost respins atunci în instanță, iar mandatele de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile au fost confirmate doar în privinţa celor doi inculpaţi care deţin firmele Arieşul Cîmpeni şi Crinul Arieş Baia de Arieş. Un rol important în decizia judecătorilor a contat faptul că şoferii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor.

Citeşte şi Patronii rămân în arest, şoferii eliberaţi. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul transportatorilor din Apuseni

În dosarul privind fapte de fraudă, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro, Gheorghe Ţimonea, Mihai Ţimonea şi Aurel Olar sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aurelian Bucea, Sorin Gligor, Voicu Cîrja, Ovidiu Bucea sunt acuzaţi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Voichiţa Doina Iovan şi Sorin Nicolae Crăciun, de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Citeşte şi Dosarul transportatorilor din Apuseni: Curtea de Apel Alba Iulia a făcut publică motivarea sentinței prin care patronii au fost arestați

Reamintim că în 2 octombrie poliţişti IPJ Alba, sprijiniţi de poliţişti din Hunedoara și Bihor, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat simultan 18 percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba (11), Bihor (2) şi Hunedoara (3) şi sediile firmelor de transport persoane Arieşul SA Cîmpeni şi Crinul Arieş SRL Baia de Arieş.
La sediul uneia dintre firme au fost găsite 3.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.

Din cercetările efectuate, reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport ar fi impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar dacă persoanele beneficiare ale acestora nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.
Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax