Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Pedepse cu închisoarea pentru tăierile ilegale de copaci

Publicat

Anul 2011 este dedicat protejării pădurii, iar ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a precizat că, pe lângă acţiunile de plantare şi împădurire, doreşte să se acţioneze cu fermitate pentru reducerea şi oprirea tăierilor ilegale de copaci.

Ministerul Mediului şi Pădurilor are în avizare o propunere prin care modifică legislaţia, pentru a introduce sancţiuni mult mai drastice în ceea ce priveşte furtul de material lemnos. Astfel, orice faptă de acest gen va fi considerată infracţiune şi se va pedepsi cu închisoarea. Potrivit ministrului Laszlo Borbely, cele mai mari probleme sunt în pădurile private care nu sunt păzite, unde nu se poate interveni decât prin astfel de acţiuni de control.

În cursul anului trecut, la nivelul ţării au fost date amenzi în cuantum de 193 milioane lei, întocmindu-se totodată 2.317 dosare penale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax