Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensie, oriunde în Europa: Comisia Europeană anunţă intrarea în vigoare a Produsului Paneuropean de Pensii Personale (PEPP)

Publicat

p

Cetățenii UE vor avea mai multe opțiuni când vor să economisească pentru pensia lor. Comisia Europeană a anunţat că de marţi începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), care a fost adoptat în 2019, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Sistemul paneuropean de pensii a intrat astăzi în vigoare. Cetățenii UE vor putea contribui din orice stat membru

Se dă astfel undă verde unui sistem voluntar şi disponibil în întreaga UE, prin intermediul căruia cetăţenii vor putea să economisească pentru pensie.

Vezi și Bilete tratament 2022 pentru pesionari: Criteriile aprobate în acest an. Lista stațiunilor din România, prinse în program

PEPP va oferi mai multe posibilități de alegere pentru cei care economisesc pentru pensie și vor beneficia de o mai mare concurență, de o transparență sporită și de flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piață unică reală pentru PEPP și de o distribuție transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun activele și să creeze economii de scară.

Regulamentul care se aplică începând din 22 martie a fost aprobat și de Guvernul României.

Documente-  Sistem de Pensii Personale Paneruropean  AICI: Proiect_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Document– Expunere de motive AICI: EM_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Acesta va putea fi oferit de o gamă largă de întreprinderi financiare din întreaga UE. PEPP, care este o parte esenţială a Planului de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital, va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional.

Citește și PENSII 2022: Ce beneficii au persoanele care au lucrat în grupe superioare de muncă, respectiv condiții deosebite sau speciale

Odată cu aplicarea acestui sistem, persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilităţi de alegere şi vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite şi de o transparenţă şi o flexibilitate mai mari în ceea ce priveşte opţiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piaţă unică reală şi de o distribuţie transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun active şi să creeze economii de scară.

În acelaşi timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către pieţele de capital şi va aduce beneficii în materie de investiţii şi creştere economică în UE, potrivit Agerpres.ro.

Cetățenii vor avea mai multe opțiuni de economisire a pensiei

Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale, oamenii vor avea mai multe opţiuni de a economisi pentru pensie şi se vor bucura de garanţii puternice în materie de protecţie a consumatorilor.

Venind în completarea pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor generaţiei mai tinere de astăzi şi le permite oamenilor să îşi planifice mai bine viitorul.

Vezi și Pensii cumulate cu salarii 2022: Situațiile în care angajații care au vârsta de pensionare pot alege să rămână în activitate

Începând de astăzi, înregistrându-se o singură dată, furnizorii de pensii personale sunt în măsură să furnizeze PEPP oriunde în UE.

Iar prin canalizarea economiilor către investiţii pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creşterii economice în UE, a declarat Mairead McGuinness, comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital.

Propunerea Comisiei din iunie 2017 privind PEPP face parte din Planul de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital.

Regulamentul privind PEPP a fost convenit şi adoptat la 25 iulie 2019 cu scopul de a contribui la crearea unei pieţe interne a pensiilor personale, sporind posibilităţile furnizorilor de a oferi produse de pensii personale la nivel transfrontalier şi oferindu-le consumatorilor o alternativă competitivă de a economisi pentru pensie.

Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP) începe să se aplice de astăzi, 22 martie, anunță Comisia Europeană.

Sistem de economisire a pensiei pentru tânăra generație

În același timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către piețele de capital și va fi benefic pentru investițiile și creșterea economică în UE.

Comisarul Mairead McGuinness, responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, a declarat: „Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), oamenii vor avea mai multe opțiuni atunci când economisesc pentru pensia lor, beneficiind în același timp de o protecție solidă a consumatorilor.

Ca o completare a pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor tinerei generații de astăzi și le permite oamenilor să planifice mai bine și să facă provizii pentru viitor.

Începând de astăzi, furnizorii de pensii personale pot oferi PEPP în întreaga UE cu o singură înregistrare. Iar prin canalizarea economiilor către investiții pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creșterii economice în UE.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax