Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensii militare de stat pentru urmaşii angajaţilor MApN şi ai poliţiştilor. Proiect în dezbatere

Publicat

Un proiect ce propune modificarea legilor privind pensiile angajaților din MApN, pus în dezbatere de minister prevede posibilitatea ca urmașii militarilor să beneficieze de pensii militare.

Ministerul Apărării vrea să le dea acestora posibilitatea de a opta pentru dreptul la pensie militară de urmaş. Acum, această prevedere nu este în lege. Adică nu pot renunţa la pensile din sistemul public, ca să beneficieze de plata dreptului de pensie militară de urmaş. Vezi aici: ce valoare are cea mai mare pensie militară

Citește și Lovitură pentru pensionarii din MApN, MAI și SRI: pensiile vor fi supuse principiului contributivității, în noua lege

La articolul 114 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, după litera j) se introduce o nouă literă, litera j1), cu următorul cuprins:

„j1) copiii militarilor, poliţiştilor ori funcţionarilor publici cu statut special în activitate sau în rezervă, mobilizaţi sau concentraţi în unităţi militare, decedaţi ca urmare a unor acţiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul şi din cauza serviciului sau a unor misiuni şi operaţii în afara teritoriului român, cărora li s-a deschis dreptul la pensie de urmaş în sistemul public de pensii, optează pentru o altă pensie, potrivit art. 55 alin. (3) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.”

La articolul 55 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (4) cu următorul cuprins:

“(4) De o pensie de urmaş egală cu baza de calcul prevăzută la art. 28 pot beneficia şi urmaşii militarilor, poliţiştilor ori funcţionarilor publici cu statut special, aflaţi în situaţiile prevăzute la alin. (1), cărora li s-a deschis dreptul la pensie de urmaş în sistemul public de pensii.”

Proiectul va ajunge ulterior la Guvern, pentru adoptare.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax