Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia, în luna decembrie. Grevă la casele de pensii

Publicat

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale pentru luna decembrie ar putea întârzia, chiar înainte de sărbători.

În contextul unei greve declanșate de angajații din casele de pensii, există riscul semnificativ al unor întârzieri în procesarea și acordarea pensiilor, alocațiilor și ajutoarelor sociale pentru beneficiarii acestor programe.

VIDEO: Grevă generală la Casa de Pensii Alba: Angajații au întrerupt lucrul. Situații neplăcute la ușa instituției

Ghișeele nu vor fi deschise pentru public nici marți, iar sindicaliștii nu dau semne că intenționează reluarea activității.

Proteste sunt nu doar la Casa de Pensii ci și în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă. Și asta deoarece angajații din subordinea Ministerului Muncii refuză să mai lucreze.

  • Angajații vor salarii similare cu cele ale funcționarilor din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Fisc, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari.

Greva angajaților de la casele de pensii generează o serie de probleme care ar putea afecta fluxul normal de plată și administrare a beneficiilor sociale.

CITEȘTE ȘI: Angajaţii Angajații Caselor de Pensii și ai altor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră de luni în grevă generală

Angajații din casele de pensii sunt implicați în acest proces, de la verificarea și validarea informațiilor până la efectuarea plăților.

În lipsa personalului implicat, ritmul normal al activităților administrative ar putea încetini semnificativ.

În consecință, beneficiarii pensiilor, alocațiilor și ajutoarelor sociale ar putea resimți întârzieri în primirea sumelor cuvenite.

Citește și Când intră pe card pensiile majorate, în ianuarie 2024. Creștere de 13,8% pentru toți pensionarii

Această situație poate crea dificultăți financiare pentru persoanele dependente de aceste fonduri pentru acoperirea nevoilor de bază, cum ar fi cheltuielile de întreținere, achitarea facturilor și asigurarea serviciilor de sănătate.

Cu toate acestea, este important să se sublinieze că greva angajaților din casele de pensii reprezintă un mijloc de exprimare a nemulțumirilor față de condițiile de muncă sau alte aspecte legate de mediul profesional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pamfil

    marți, 28.11.2023 at 09:44

    nu mai votati hotii pentru „maririle de salarii, sporuri si s(t)imulente”.

    Culegeti ce-at semanat! Nu va convine locul „sigur” de „la stat”? Haideti la privat sa vedeti ce fain ii. AIci se munceste nu se plimba hartii.

    Cererile onlain se scriu tot cu pix albastru si se depun la un anume ghiseu?

    Intreb pentru niste penzionari.

  2. Albaiulian

    marți, 28.11.2023 at 15:47

    Nimic nu justifica neacordarea pensiilor cuvenite celor care au muncit zeci de ani și au cotizat la stat.
    Pot face greva, e dreptul lor, dar orice activitate care împiedică pensionarii sa și ia drepturile e un abuz începând de la conducere pana la ultimul funcționar

  3. X

    marți, 28.11.2023 at 17:14

    Așa cum în învățământ personalul din administrație nu are voie să facă grevă(preiau chiar și îndatoririle profesorilor),tot așa și cei numiți acolo politic ar trebui să preia responsabilitățile angajaților.Puneți mâna la muncă trântorilor,nu vă mai dați loviți!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax