Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO: Grevă generală la Casa de Pensii Alba: Angajații au întrerupt lucrul. Situații neplăcute la ușa instituției

Publicat

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar luptăm pentru drepturile noastre”. Mesajul pe care pensionarii l-au găsit luni, 27 noiembrie, când au ajuns la Casa Județeană de Pensii Alba. 

Mai pe scurt angajații au intrat în grevă generală. Momentan aceștia nu știu cât va dura, dar nu vor începe lucrul până când nu vor primi ceea ce doresc. Mai exact, rezolvarea inechităţilor salariale. Mai pe scurt vor salarii mai mari în condițiile în care alți bugetari deja au primit măriri de salarii, sau au venituri lunare net superioare.

Liderul de sindicat din Alba, Marius Ioan Pleșa, a explicat motivul pentru care a fost declanșată greva generală, dar a avut și un mesaj pentru cei care nu pot relaționa cu instituția în aceste momente.

Greva a iscat situații neplăcute

”Ne cerem scuze, dar ne cerem drepturile” a explicat acesta. A mai spus că toate calculatoarele sunt oprite și că nu vor fi operate dosare.


Greva a iscat situații neplacute. Spre exemplu, un bărbat din Alba a vrut luni, 27 noiembrie, să depună documentele pentru ajutor de înmormânare, dar nu a fost primit în instituție, deoarece nu lucrează nimeni.

Ce solicită angajații Caselor de Pensii, AJPIS și AJOFM

Sindicaliștii consideră că doar prin grevă pot atrage atenția asupra cerințelor pe care le au.

„Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

CITEȘTE ȘI: Angajaţii Angajații Caselor de Pensii și ai altor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră de luni în grevă generală

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, este mesajul transmis de FSMM.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Daniel

    luni, 27.11.2023 at 12:38

    Rusine sa va fie!!! E simplu, demisia si mergeti la privat, daca nu va convine salarul de bugetar.

  2. Iuliu

    luni, 27.11.2023 at 12:40

    Degeaba facem legi dacă nu se aplică. Pe la mijlocul lunii noiembrie-2023, premierul Marcel Ciolacu prezent la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România a afirmat că reforma administrativă trebuie făcută, chiar dacă nu se va pune în aplicare în 2024. Reforma administrativ-teritoriala ar permite reducerea numarului de servicii publice deconcentrate ale ministerelor in teritoriu.
    In subordinea Ministerului Muncii există următoarele servicii publice deconcentrate:
    1. direcţii de muncă şi protecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti;
    2. organisme intermediare regionale pentru Programul operaţional sectorial „Dezvoltarea resurselor umane”;
    3. inspectorate teritoriale de muncă şi al municipiului Bucureşti;
    4. case de pensii judeţene şi a municipiului Bucureşti;
    5. agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti;
    6. inspectorate sociale regionale;
    7. agenţii judeţene pentru prestaţii sociale, respectiv a municipiului Bucureşti.
    In prezent există depus la senat un proiect de LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României.

    Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, zace in sertarele Parlamentului, in timp ce presedintele Senatului Nicolae Ciucă nu catadicseste să-l pună pe ordinea de zi, dar premierul se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
    De aceea, proiectul de lege propus de Vlad Benga, deputat USR, privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, ar trebui promovat de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.
    (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)

  3. Albaiulian

    marți, 28.11.2023 at 12:28

    Trebuiau făcute unele excepții,și avute în vedere de grevisti:ajutor de înmormântare, alte ajutoare stringente… Cum sa i lipsești pe oameni de asa ceva? Ce vina au ei? E foarte grav ca nu s a avut în vedere asa ceva.Greve au fost și vor mai fi dar omul ăla ce face în situația ca nu are bani sa și îngroape mortul?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate