Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pensiile vor fi plătite mai devreme în noiembrie. Când vor intra banii pe cardurile pensionarilor

Publicat

Pensiile din sistemul public vor fi plătite mai devreme în luna noiembrie 2023, conform unui anunț al CNAS. Potrivit directorului executiv de la Casa Județene de Pensii Alba, Cornelia Miclea, pensiile din sistemul public vor intra mâine pe cardurile beneficiarilor.

Casele de pensii din întreaga țară, au transmis o informare pentru pensionarii care primesc pensia pe card: În noiembrie 2023, pensiile se virează mai devreme.

În fiecare lună, în cazul în care nu sunt situații excepționale, pensiile se achită pe card „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”.

Vezi și Noua lege a pensiilor: Ce perioade NU se iau în calcul la vechimea minimă. Bonificații pentru mame

În această lună data de 12 pică duminică, iar Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a luat decizia să livreze mai devreme banii către pensionari.

Joi, 9 noiembrie 2023, casele de pensii din întreaga țară au început să anunțe că pensiile vor fi virate mai devreme. Șeful CNPP a anunțat AICI: când intră pensiile în decembrie 2023.

Astfel, astăzi au fost operate transferurile, prin intermediul trezoreriilor, urmând ca vineri, 10 noiembrie, conturile pensionarilor să fie alimentate.

Proteste la Casele de pensii din toată țara. Angajații au fost în grevă

Angajații caselor de pensii din toată țara au fost azi în grevă, pentru o oră și jumătate. Funcționarii nu au intrat în birouri, ci au stat în curtea instituțiilor. Ei cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, dar și deblocarea angajărilor.

Angajați care au 30-40 de ani vechime în casele de pensii câștigă 4.000-4.500 de lei net fără să fie luate în calcul sporurile. Aceștia spun ca au familii de întreținut și nu se mai pot descurca cu acești bani,

Citește și Noua Lege a Pensiilor. TABEL: Vârstele standard de pensionare. Stagiile complete şi minime de cotizare pentru femei și bărbați

Proteste spontane vor continua și în zilele următoare. Angajații solicită o întrevedere între reprezentanții salariaților și ministrul Muncii.

În cazul în care solicitările nu vor fi rezolvate, angajații nu exclud varianta unei greve generale.

Oamenii spun că au salariile cu 20% mai mici față de salariile din Administrația Publică, prevăzute de Legea 153.

Vezi și Ședință la Guvern pentru noua Lege a Pensiilor și modificări în Ordonanța ”anti-cash”. Ce se schimbă la tranzacțiile în numerar

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pusa

    joi, 09.11.2023 at 19:26

    Sunt unii funcționari care iau banii de care tot zic, degeaba…au câștigat în instanță o grămadă de bani pentru sporuri, ei se plâng?Comportamentul funcționarului la ghișeu lasă de dorit, la telefon deasemenea, spun din propria experiență, empatia nu exista.Sunt plătiți din banii noștri, ai contribuabilului și din banii celor de la privat care nu se mai plâng de salariile mici pe care le au unii dintre ei.

  2. Misiu

    vineri, 10.11.2023 at 07:51

    Nu am nimic cu bugetarii dar,ei nu țin cont că sunt neproductivi.Avand sporuri și salarii la care cei productivi nici nu visează. Ipocrizia și nesimțirea nu are limite la ei.

  3. Dan

    sâmbătă, 11.11.2023 at 06:07

    Articol de umplutura. Nu este un gest de bunăvoința ci o obligație a Caselor de pensie sa vireze pensia în vinerea dinaintea datei de 12 dacă aceasta zi pica sambata sau duminica. Publicitate guvernamentala și zâzanie între pensionari și functionarii caselor de oensii pe principiul hai sa ținem lumea ocupata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax