Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.500 de copii din Alba s-au înmatriculat în clasa pregătitoare și clasa I în prima săptămână de înscrieri în anul școlar 2013-2014

Publicat

Peste 1.500 de copii s-au înscris în clasa pregătitoare și clasa I în prima săptămână de înscrieri în anul școlar 2013-2014. Situația cererilor de înscriere de puse la școlile din județul Alba a fost prezentată de inspectorul școlar general, Dorin Sandea, miercuri, 10 aprilie 2013, în cadrul unei conferinței de presă.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare și clasa I se desfășoară anul acesta între 2 și 22 aprilie. În prima săptămână a calendarului de înscrieri, în județul Alba au fost depuse 1.564 cereri pentru clasa pregătitoare, iar dintre acestea 1.470 au fost validată, restul fiind în proces de validare. Pentru clasa I, au fost completate 45 de cereri pentru copii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 1 septembrie și încă 51 de cereri pentru copii care împlinesc 7 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2013.

Copiii care nu au vârsta corespunzătoare pentru înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I trec printr-o evaluare psihosomatică, realizată de o comisie din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, coordonată de prof. psiholog Rodica Cristea. În total, 433 de elevi au trecut prin această evaluare, dintre care 339 au primit avizul favorabil pentru clasa pregătitoare, 82 pentru clasa I și 12 copii nu au primit aprobarea pentru a intra în clasa pregătitoare și vor rămâne la grupa mare la grădiniță.

Citiți AICI mai multe despre înscrierea în clasa pregătitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax