Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 20.000 de euro, strânși de o parohie din Bruxelles, pentru tânărul electrocutat pe un bloc din Alba Iulia

Publicat

Solidaritate impresionantă pentru ajutorarea lui Marian, tânărul ars după ce a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc construit aproape de liniile de înaltă tensiune, în Alba Iulia. Peste 20.000 de euro au fost strânși pentru acoperirea costurilor legate de tratament, în urma unei colecte lansată de preotul ortodox al parohiei românești „Sfântul Nicolae” din Bruxelles.

Reamintim faptul că tânărul a fost rănit grav în luna septembrie 2019, după ce s-a electrocutat pe șantierul construcției unui bloc din Alba Iulia, imobil aflat la mică distanță de liniile de înaltă tensiune. Acesta a fost transferat de urgență la Spitalul Militar din Bruxelles, cu arsuri pe 65% din suprafața corpului. Starea lui a fost extrem de gravă, iar o perioadă a fost în comă indusă.

Costul tratamentelor ulterioare și a recuperării depășește însă posibilitățile familiei sale.

Citește și Un preot ortodox din Bruxelles strânge fonduri pentru tânărul electrocutat la blocul cu linii de înaltă tensiune din Alba Iulia

Preotul parohiei ortodoxe de acolo, Patriciu Vlaicu, a fost impresionat de situația sa și a lansat public o „Colectă pentru Marian Alexandru Balea, ars într-un grav accident”.  Surse apropiate familiei au declarat pentru Alba24 că preotul Patriciu Vlaicu l-a vizitat des pe Marian la spital și l-a ajutat foarte mult în perioada foarte grea prin care a trecut el și familia sa. S-a implicat inclusiv în relația cu medicii, fiind acolo de fiecare dată pentru a traduce discuțiile cu aceștia.

În urma campaniei s-au strâns peste 20.000 de euro, bani care vor fi utilizați pentru costumul compresiv de care are nevoie tânărul și pentru acoperirea cheltuielilor legate de materilale și de tratament.

„S-au colectat prin parohia noastră, 20.010 euro pentru Marian, ars în teribilul accident din Alba Iulia!

Suntem impresionați de solidaritatea arătată lui Marian.

Colecta Facebook a strâns 9.936 euro, iar prin parohie direct s-au colectat 10.674 euro.

Am plătit prima factură pentru costumul compresiv al lui Marian, în valoare de de 4.399 euro.

Cealaltă sumă este la dispoziția lui Marian și o vom transfera în zilele următoare pentru a acoperii necesitățile legate materilale și de tratamentul de care are nevoie pentru a depăși suferința.

Vă suntem tuturor deosebit de recunoscători!

Dumnezeu să vă dăruiască Sărbători Fericite și un An nou cu bucurii și împliniri !”, a scris preotul Patriciu Vlaicu, pe rețeaua de socializare Facebook.

Vezi și: APEL UMANITAR: Tânărul electrocutat la blocul construit lângă liniile de înaltă tensiune din Alba Iulia are nevoie de ajutor

Bărbatul a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc situat extrem de aproape de liniile de înaltă tensiune. Se afla la etajul al treilea, la doar câțiva metri de acestea.

Modul în care construcția blocului respectiv a obținut autorizațiile legale la o distanță atât de mică de liniile de 110.000 de volți, rămâne un mister pe care insituțiile locale din Alba refuză deocamdată să îl deslușească.

Mai multe, puteți citi aici: Ce spun autoritățile din Alba despre blocul de lângă liniile de înaltă tensiune. Omul electrocutat se zbate între viață și moarte

Beneficiarul blocului de pe strada Ana Aslan din Alba Iulia este firma OMAN ALLURE SRL. Asociatul unic și administrator al firmei, potrivit TERMENE.RO, este Dumitru Sinea, tatăl directorului DSP, Alexandru Sinea, lucru confirmat chiar de cel din urmă.

Vezi și: UPDATE VIDEO: Muncitor ELECTROCUTAT la Alba Iulia. Lucra la un bloc în construcție, aflat lângă liniile de înaltă tensiune

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax