Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 40.000 de pensionari din Alba trebuie să primească sumele reţinute greşit: 6 milioane de euro, în total

Publicat

Suma reţinută eronat, pentru asigurările de sănătate, de la pensionarii din Alba cu venituri lunare mai mari de 740 de lei este de aproximativ 6 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Alba. Dan Simedru s-a întâlnit cu conducerea Casei de Pensii şi a Casei de Asigurări de Sănătate, vineri, pentru verificarea situaţiei în vederea restituirii sumelor încasate de la cei peste 40.000 de pensionari din judeţ.

Una dintre priorităţile comunicate de Guvernului României este cea privind restituirea sumelor reţinute incorect, cu titlu de asigurări sociale de sănătate în perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012, de la pensionari. Prefectul judeţului Alba, Dan Simedru, a cerut lămuriri privind situaţia locală de la directorul Casei Judeţene de Pensii, Alexandru Retegan şi directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Ştef.

Prefectul judeţului Alba a dorit să se asigure că nu vor exista dificultăţi la nivel judeţean, în procesul de aplicare a prevederilor legale în domeniul pensiilor. Cu acest prilej a fost prezentată o situaţie a bazelor de date privind pensionarii din judeţul Alba şi au fost discutate modalităţile de restituire a sumelor menţionate.

La nivelul judeţului Alba sunt 41.273 pensionari care au plătit contribuţia de  5,5% la asigurările de sănătate. Începând 1 ianuarie 2011 până în prezent, suma totală reţinută în mod eronat este de aproximativ 6 milioane euro.

Suma totală care urmează să fie restituită pentru fiecare pensionar este de circa 620 lei, echivalentul unei pensii medii.

Restituirea pensiilor  se va efectua pentru sumele reţinute în perioada ianuarie-martie 2011, în tranşe lunare egale în perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele reţinute în perioada aprilie 2011-aprilie 2012, restituirea se realizează până la 31 decembrie 2013, urmând ca printr-o printr-o Hotărâre de Guvern să se aprobe graficul şi modalitatea de restituire.

„În prezent, Guvernul României face eforturi deosebite şi caută alternative de finanţare pentru acoperirea restului de bani pentru restituirea contribuţiilor de asigurări sociale. Această restituire se va face în mod automat, prin taloanele de pensii,  pensionarii nefiind obligaţi să depună nicio cerere la casele judeţene de pensii, sau să acţioneze în instanţă, iar sumele modificate corespunzător vor fi înscrise pe taloanele de pensii”  precizează prefectul Dan Coriolan Simedru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax