Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări de peste 40 milioane lei, la Spitalul Județean Alba, în mandatul de manager al Nicoletei Coșarcă


Publicat

Peste 400 de miliarde de lei vechi au intrat în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Alba, în ultimii șapte ani, cât timp Nicoleta Coșarcă s-a aflat la conducerea unităţii sanitare. Cea mai mare parte din acesată sumă, în proporție de 95%, a fost finanțată de Consiliul Județean Alba. 

Reamintim că Spitalul Județean Alba are de curând un nou manager. Simona Diana Mârza, singurul candidat înscris, va prelua funcția deținută până în prezent de Nicoleta Coșarcă, care anul acesta a ieșit la pensie.

Nicoleta Coșarcă s-a despărțit cu greu de această funcție pe care a deținut-o timp de șapte ani. Fostul manager a făcut luni o trecere în revistă a proiectelor pe care le-a realizat de-a lungul anilor în care s-a aflat la cârma Spitalului Județean de Urgenţă Alba. Secțiile modernizate în această perioadă sunt cele de Oncologie, Infecțioase, Chirurgie, Radiologie, Laborator, ATI. De asemenea, s-a modernizat tot ce înseamnă partea funcțională a spitalului.

„Suntem singurul bloc alimentar cu acreditare HGGP, asta înseamnă standarde pe securitatea alimentației. Din punct de vedere al securității alimentației, al securității curățeniei, eu și nu doar eu, ci și cei care ne-au verificat și care ne-au acreditat, spun că suntem la un nivel foarte ridicat. Pentru mine a fost o provocare această perioadă, o onoare să fac parte din echipa asta și un privilegiu de a cheltui banii puși la dispoziție de Consiliul Judeţean, în momentul în care s-au convins că folosim resursele materiale alocate în scopuri corecte, un privilegiu de a utiliza acești bani în mod eficient pentru creșterea calității actului medical și a siguranței pacientului”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Noul manager, Simona Diana Mârza, a declarat că a concurat pe acest post pentru continuitate, pentru a duce la îndeplinire toate proiectele începute.

„Sper să nu dezamăgesc în această funcție, să fiu la fel de puternică precum doamna manager Nicoleta, pentru că pentru această funcție trebuie să fii puternic”, a spus Simona Diana Mârza.

Aceasta a făcut și o trecere în revistă a proiectelor care urmează să fie implementate la Spitalul Județean de Urgență Alba.

„Avem proiectul de reabilitare energetică al cărui contract l-am semnat în 30 mai anul acesta, proiect cu finanțare europeană cu o valoate de peste 15 milioane de lei și cu o confinațare de 2% din partea CJ. Al doilea proiect pe care l-am depus pentru finanțare este cel de extinderea a UPU, cu o valoare de 1,5 milioane de euro”, spune noul manager.

S-a adus în discuție și secția de psihiatrie, investiţie a cărei valoare este de 19 milioane de lei, cu finanțare intergrală de la Compania Națională de Investiții, dar și alte proiecte care vor fi finanțate de Consiliul Județean Alba.

VEZI:  Policlinica din Alba Iulia se întoarce în sediul în care a funcționat acum 10 ani. Relocarea costă 10 milioane lei

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE PARȚIALE în localitățile din Alba: Peste jumătate din județ , câștigat de PNL. LISTA

Publicat

După numărătoarea paralelă a PNL, liberalii și-au asigurat fotolii de primari în peste jumătate din localitățile din Alba. 

După ultimele informații, PNL a câștigat la:

Aiud (în 8 secții de votare din cele 24, Oana Badea a obținut dublu față de următorul clasat)

Blaj – Citește și Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Sebeș – Citește și Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Almașu Mare

Avram Iancu

Cenade

Cetatea de Baltă

Crăciunelu de Jos

Cut

Doștat

Hopârta

Jidvei

Livezile

Lopadea Nouă

Meteș

Mihalț

Mirăslău

Noșlac

Ocna Mureș

Ohaba

Pianu

Poșaga

Rădești

Sălciua

Sâncel

Șibot

Șona

Vadu Moților

Localități în care au câștigat candidații altor partide:

Câlnic – independent

Cricău – ALDE

Vidra – PSD

Lupșa – USR

Material în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar câștigă un nou mandat la Primăria Blaj cu un scor de invidiat. Potrivit numărătorii paralelel a PNL, din cele 17 secții, Rotar ar fi obținut un procent de 78 %, fiind cel mai mare scor obținut de acesta în cele patru serii de alegeri locale pe care le-a avut. De asemenea, Gheorghe Valentin Rotar este și cel mai bine cotat primar din Alba. 

Cel mai mare scor înregistrat de Gheorghe Rotar într-o secție de votare de pe raza municipiului Blaj a fost de 89%.

Media obținută la alegeri de Rotar, în cele trei alegeri locale anterioare (2016, 2012, 2008), a fost de 77 %.

La Consiliul Local, echipa PNL a primarului Gheorghe Valentin Rotar a obținut anul acesta 73 %.

Primarul din Blaj este la cel de-al patrulea mandat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Publicat

dn

Dorin Nistor câștigă un nou fotoliu de primar la Sebeș. După numărătoarea paralelă a PNL în 16 secții de votare din cele 20, media scorului este peste 60% în favoarea lui Nistor. 

În Lancrăm, Dorin Nistor a luat 73%, fiind recordul înregistrat ca și procent.

Cel mai mic procent înregistrat într-o secție de vot este de 59 % în favoarea lui Nistor.

Dorin Nistor a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local și va „guverna la Sebeș încă 4 ani.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate