Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări de peste 40 milioane lei, la Spitalul Județean Alba, în mandatul de manager al Nicoletei Coșarcă

Publicat

Peste 400 de miliarde de lei vechi au intrat în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Alba, în ultimii șapte ani, cât timp Nicoleta Coșarcă s-a aflat la conducerea unităţii sanitare. Cea mai mare parte din acesată sumă, în proporție de 95%, a fost finanțată de Consiliul Județean Alba. 

Reamintim că Spitalul Județean Alba are de curând un nou manager. Simona Diana Mârza, singurul candidat înscris, va prelua funcția deținută până în prezent de Nicoleta Coșarcă, care anul acesta a ieșit la pensie.

Nicoleta Coșarcă s-a despărțit cu greu de această funcție pe care a deținut-o timp de șapte ani. Fostul manager a făcut luni o trecere în revistă a proiectelor pe care le-a realizat de-a lungul anilor în care s-a aflat la cârma Spitalului Județean de Urgenţă Alba. Secțiile modernizate în această perioadă sunt cele de Oncologie, Infecțioase, Chirurgie, Radiologie, Laborator, ATI. De asemenea, s-a modernizat tot ce înseamnă partea funcțională a spitalului.

„Suntem singurul bloc alimentar cu acreditare HGGP, asta înseamnă standarde pe securitatea alimentației. Din punct de vedere al securității alimentației, al securității curățeniei, eu și nu doar eu, ci și cei care ne-au verificat și care ne-au acreditat, spun că suntem la un nivel foarte ridicat. Pentru mine a fost o provocare această perioadă, o onoare să fac parte din echipa asta și un privilegiu de a cheltui banii puși la dispoziție de Consiliul Judeţean, în momentul în care s-au convins că folosim resursele materiale alocate în scopuri corecte, un privilegiu de a utiliza acești bani în mod eficient pentru creșterea calității actului medical și a siguranței pacientului”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Noul manager, Simona Diana Mârza, a declarat că a concurat pe acest post pentru continuitate, pentru a duce la îndeplinire toate proiectele începute.

„Sper să nu dezamăgesc în această funcție, să fiu la fel de puternică precum doamna manager Nicoleta, pentru că pentru această funcție trebuie să fii puternic”, a spus Simona Diana Mârza.

Aceasta a făcut și o trecere în revistă a proiectelor care urmează să fie implementate la Spitalul Județean de Urgență Alba.

„Avem proiectul de reabilitare energetică al cărui contract l-am semnat în 30 mai anul acesta, proiect cu finanțare europeană cu o valoate de peste 15 milioane de lei și cu o confinațare de 2% din partea CJ. Al doilea proiect pe care l-am depus pentru finanțare este cel de extinderea a UPU, cu o valoare de 1,5 milioane de euro”, spune noul manager.

S-a adus în discuție și secția de psihiatrie, investiţie a cărei valoare este de 19 milioane de lei, cu finanțare intergrală de la Compania Națională de Investiții, dar și alte proiecte care vor fi finanțate de Consiliul Județean Alba.

VEZI:  Policlinica din Alba Iulia se întoarce în sediul în care a funcționat acum 10 ani. Relocarea costă 10 milioane lei

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate