Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări de peste 40 milioane lei, la Spitalul Județean Alba, în mandatul de manager al Nicoletei Coșarcă

Publicat

Peste 400 de miliarde de lei vechi au intrat în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Alba, în ultimii șapte ani, cât timp Nicoleta Coșarcă s-a aflat la conducerea unităţii sanitare. Cea mai mare parte din acesată sumă, în proporție de 95%, a fost finanțată de Consiliul Județean Alba. 

Reamintim că Spitalul Județean Alba are de curând un nou manager. Simona Diana Mârza, singurul candidat înscris, va prelua funcția deținută până în prezent de Nicoleta Coșarcă, care anul acesta a ieșit la pensie.

Nicoleta Coșarcă s-a despărțit cu greu de această funcție pe care a deținut-o timp de șapte ani. Fostul manager a făcut luni o trecere în revistă a proiectelor pe care le-a realizat de-a lungul anilor în care s-a aflat la cârma Spitalului Județean de Urgenţă Alba. Secțiile modernizate în această perioadă sunt cele de Oncologie, Infecțioase, Chirurgie, Radiologie, Laborator, ATI. De asemenea, s-a modernizat tot ce înseamnă partea funcțională a spitalului.

„Suntem singurul bloc alimentar cu acreditare HGGP, asta înseamnă standarde pe securitatea alimentației. Din punct de vedere al securității alimentației, al securității curățeniei, eu și nu doar eu, ci și cei care ne-au verificat și care ne-au acreditat, spun că suntem la un nivel foarte ridicat. Pentru mine a fost o provocare această perioadă, o onoare să fac parte din echipa asta și un privilegiu de a cheltui banii puși la dispoziție de Consiliul Judeţean, în momentul în care s-au convins că folosim resursele materiale alocate în scopuri corecte, un privilegiu de a utiliza acești bani în mod eficient pentru creșterea calității actului medical și a siguranței pacientului”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Noul manager, Simona Diana Mârza, a declarat că a concurat pe acest post pentru continuitate, pentru a duce la îndeplinire toate proiectele începute.

„Sper să nu dezamăgesc în această funcție, să fiu la fel de puternică precum doamna manager Nicoleta, pentru că pentru această funcție trebuie să fii puternic”, a spus Simona Diana Mârza.

Aceasta a făcut și o trecere în revistă a proiectelor care urmează să fie implementate la Spitalul Județean de Urgență Alba.

„Avem proiectul de reabilitare energetică al cărui contract l-am semnat în 30 mai anul acesta, proiect cu finanțare europeană cu o valoate de peste 15 milioane de lei și cu o confinațare de 2% din partea CJ. Al doilea proiect pe care l-am depus pentru finanțare este cel de extinderea a UPU, cu o valoare de 1,5 milioane de euro”, spune noul manager.

S-a adus în discuție și secția de psihiatrie, investiţie a cărei valoare este de 19 milioane de lei, cu finanțare intergrală de la Compania Națională de Investiții, dar și alte proiecte care vor fi finanțate de Consiliul Județean Alba.

VEZI:  Policlinica din Alba Iulia se întoarce în sediul în care a funcționat acum 10 ani. Relocarea costă 10 milioane lei

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate