Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări de peste 40 milioane lei, la Spitalul Județean Alba, în mandatul de manager al Nicoletei Coșarcă

avatar

Publicat

Peste 400 de miliarde de lei vechi au intrat în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Alba, în ultimii șapte ani, cât timp Nicoleta Coșarcă s-a aflat la conducerea unităţii sanitare. Cea mai mare parte din acesată sumă, în proporție de 95%, a fost finanțată de Consiliul Județean Alba. 

Reamintim că Spitalul Județean Alba are de curând un nou manager. Simona Diana Mârza, singurul candidat înscris, va prelua funcția deținută până în prezent de Nicoleta Coșarcă, care anul acesta a ieșit la pensie.

Nicoleta Coșarcă s-a despărțit cu greu de această funcție pe care a deținut-o timp de șapte ani. Fostul manager a făcut luni o trecere în revistă a proiectelor pe care le-a realizat de-a lungul anilor în care s-a aflat la cârma Spitalului Județean de Urgenţă Alba. Secțiile modernizate în această perioadă sunt cele de Oncologie, Infecțioase, Chirurgie, Radiologie, Laborator, ATI. De asemenea, s-a modernizat tot ce înseamnă partea funcțională a spitalului.

„Suntem singurul bloc alimentar cu acreditare HGGP, asta înseamnă standarde pe securitatea alimentației. Din punct de vedere al securității alimentației, al securității curățeniei, eu și nu doar eu, ci și cei care ne-au verificat și care ne-au acreditat, spun că suntem la un nivel foarte ridicat. Pentru mine a fost o provocare această perioadă, o onoare să fac parte din echipa asta și un privilegiu de a cheltui banii puși la dispoziție de Consiliul Judeţean, în momentul în care s-au convins că folosim resursele materiale alocate în scopuri corecte, un privilegiu de a utiliza acești bani în mod eficient pentru creșterea calității actului medical și a siguranței pacientului”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Noul manager, Simona Diana Mârza, a declarat că a concurat pe acest post pentru continuitate, pentru a duce la îndeplinire toate proiectele începute.

„Sper să nu dezamăgesc în această funcție, să fiu la fel de puternică precum doamna manager Nicoleta, pentru că pentru această funcție trebuie să fii puternic”, a spus Simona Diana Mârza.

Aceasta a făcut și o trecere în revistă a proiectelor care urmează să fie implementate la Spitalul Județean de Urgență Alba.

„Avem proiectul de reabilitare energetică al cărui contract l-am semnat în 30 mai anul acesta, proiect cu finanțare europeană cu o valoate de peste 15 milioane de lei și cu o confinațare de 2% din partea CJ. Al doilea proiect pe care l-am depus pentru finanțare este cel de extinderea a UPU, cu o valoare de 1,5 milioane de euro”, spune noul manager.

S-a adus în discuție și secția de psihiatrie, investiţie a cărei valoare este de 19 milioane de lei, cu finanțare intergrală de la Compania Națională de Investiții, dar și alte proiecte care vor fi finanțate de Consiliul Județean Alba.

VEZI:  Policlinica din Alba Iulia se întoarce în sediul în care a funcționat acum 10 ani. Relocarea costă 10 milioane lei

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

Sergiu Pasca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

avatar

Publicat

sergiu pasca

Sergiu Pașca original din Aiud a primit săptămâna trecută un prestigios premiu internațional pentru cercetările sale avansate în biologia celulară a creierului uman. Cercetările pe care tânărul din Aiud le conduce în laboratorul său din Universitatea Stanford, sunt considerate pași mari în diagnosticarea și tratarea unor boli neuropsihiatrice, ca epilepsia, autismul sau schizofrenia. Distincția a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un autocar ce transporta muncitori din Ocna Mureș a ars ca o torță pe centura Vâlcele- Aphida din Cluj

avatar

Publicat

Un autocar care transporta muncitori de la o fabrică din Cluj la Ocna Mureș a luat foc vineri noaptea, pe centura Vâlcele – Apahida. În autocar se aflau 29 de muncitori, aceștia fiind și cei care au anunțat șoferul că iese fun din spatele autovehiculului. Deși pompierii din Cluj au intervenit rapid autocarul a fost făcut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de azi, liderii de mâine. Membrii RotaKids din Alba Iulia și-au ales noua echipă de conducere

avatar

Publicat

Copiii de azi, liderii de mâine. Sâmbătă, au avut loc alegerile pentru bordul RotaKids Alba Iulia. Pentru a fi votați în funcția dorită, cei mici au avut de realizat și prezentat un proiect de acțiuni caritabile sau dezvoltare personală. După o perioadă de dezbateri membrii clubului și-au ales liderii pentru următorul an. Sâmbătă 21 octombrie, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi

avatar

Publicat

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate