Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 7.000 de elevi înscrişi la SIMULAREA examenului de BAC în ALBA pentru proba scrisă la limba română. Doar 10% prezenţă la seral

Publicat

elevi

Luni dimineaţa, în liceele din Alba a început simularea examenului de Bacalaureat cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Peste 7.000 de elevi din clasele XI-XIII, cursuri de zi şi seral au fost înscrişi pentru a participa la testare în condiţii de examen. Comparativ cu sesiunea de simulare de anul trecut, în 2014 şi elevii de clasa a XI-a participă la aceste testări. Rezultatele vor fi utilizare pentru evaluarea pregătirii tinerilor în vederea susţinerii examenului de maturitate din vară.

Citește și  SUBIECTE SIMULARE BAC 2015, Română: Texte din Slavici, Arghezi şi Sebastian, importanţa ecranizării operelor şi a comunicării în familie »

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: BAREMELE de CORECTARE la proba de limba și literatura română pentru clasele a XI -a și a XII -a

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE cu BAREME pentru proba la MATEMATICĂ, la toate profilurile

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru proba la ISTORIE

UPDATE: Potrivit inspectorului şcolar Dan Cherecheş de la ISJ Alba, în urma centralizării datelor, prezenţa elevilor la simularea probei scrise de limba şi literatura română în Alba a fost de 94,04% pentru elevii de clasa a XII-a, cursuri de zi, respectiv 94,2%, clasa a XI-a, cursuri de zi şi doar de 10,5% la clasa a XII-a seral, respectiv 11,8% clasa a XIII-a seral.

Prezenţa la simulare în Alba a fost următoarea:

Clasa a XI-a, zi: 3.189 elevi înscrişi, 3.004 prezenţi (94,2%)

Clasa a XII-a, zi: 2.856 elevi înscrişi, 2.686 prezenţi (94,04%)

Clasa XII-a, seral: 499 elevi înscrişi, 59 prezenţi (10,5%)

Clasa XIII-a, seral: 502 elevi înscrişi, 53 prezenţi (11,8%)

 Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Vezi SUBIECTELE la Limba și literatura română . Nivel de dificultate mediu în opinia elevilor din Alba

Citeşte şi Au început SIMULĂRILE examenului de BACALUREAT 2014, cu proba la limba română. Vezi MODELE de SUBIECTE și BAREME

Din liceele din judeţul Alba au fost înscrişi la proba de limba şi literatura română în total 7.060 de elevi, dintre care 3.365 de la clasa a XI-a, cursuri de zi şi clasa a XII-a seral, respectiv 3.695 de la clasa a XII-a cursuri de zi şi clasa a XIII-a seral. Testarea a început la ora 9.00, elevii nu au avut voie să intre în sălile de clase cu materiale din care s-ar putea inspira pentru a rezolva subiectele, iar proba este monitorizată video, atât în spaţiile de examinare, cât şi în cele de corectare.

În judeţul Alba sunt 14 centre de corectare a lucrărilor. La Alba Iulia sunt organizate astfel de centre la Colegiul Naţional HCC şi Colegiul Tehnic „Apulum”, la Aiud – Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” şi Colegiul Tehnic, la Blaj – Colegiul Naţional “Inochenţie Micu Clain” şi Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea”, la Câmpeni – Colegiul Naţional “Avram Iancu” şi Liceul Tehnologic Silvic, la Cugir – Colegiul Naţional “David Prodan”  şi Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”, la Ocna Mureş – Liceul Teoretic “Petru Maior” şi Liceul Tehnologic, la Sebeş – Colegiul Naţional “Lucian Blaga” şi Liceul cu Program Sportiv. Lucrările se vor corecta în alte centre faţă de cele în care au fost susţinute testările.

Din datele disponibile până la ora 10.30, cele mai multe absenţe la simularea de limba română au fost înregistrate în rândul elevilor de la seral. Precizăm că la ora amintită site-ul ISJ Alba nu este funcţional, din cauza unor probleme tehnice.

Rezultatele vor fi afișate în data de 14 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Elevii de clasa a XI-a vor avea de susţinut probe scrise de simulare la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat cursurile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică şi istorie. Potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), elevii de clasa a XI-a vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii testului.

“Modelul de examen va fi pilotat cu subiecte parcurse în primul semestru din clasa a XI-a. Este important ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen şi modelul de subiecte. La anul (2015 – n.r.), când aceşti elevi vor fi în clasa a XII-a, vor a avea a doua simulare, de data aceasta cu subiecte din programa de bacalaureat. Din punct de vedere didactic, considerăm că este importantă această analiză, pentru că vedem nivelul de pregătire pentru două discipline. Este un avantaj pentru elev, chiar dacă materia respectivă nu face parte din programa de bacalaureat”, a declarat anterior ministrul Educaţiei.

Elevii de clasa a XII-a vor avea testări la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat cursurile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, ligică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Conținuturile pentru simulare sunt cele prevăzute în programa de bacalaureat.

CALENDAR Simulare BACALAUREAT 2014:

Limba şi literatura română – probă scrisă (3 martie)

Limba şi literatura maternă – probă scrisă (4 martie)

Proba obligatorie a profilului – probă scrisă (5 martie)

Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă (7 martie) – doar pentru elevii claselor a XII-a

Rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Calendarul Examenului de Bacalaureat 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014

26 – 30 mai 2014 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

30 mai 2014 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie 2014 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

11 – 13 iunie 2014 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie 2014 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 – 27 iunie 2014 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie 2014 Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă

1 iulie 2014 Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă

2 iulie 2014 Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă

4 iulie 2014 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă

7 iulie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie 2014 Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie 2014 Afişarea rezultatelor finale.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax