Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Peste 96.000 de locuri la clasa a IX-a, în învățământul profesional și tehnic pentru anul școlar 2020-2021

Publicat

Cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a în învăţământul profesional şi tehnic (licee şi şcoli profesionale şi învăţământ dual) va fi de 96.631 de locuri în anul şcolar viitor, potrivit unui anunţ al Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic.

Instituţia care coordonează principiile politicii educaţionale şi strategiile de dezvoltare a formării profesionale iniţiale în România susţine că este vorba despre un proiect al cifrei de şcolarizare, în condiţiile în care până acum ministerul Educaţiei nu a publicat în dezbatere nici o cifră de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021.

Citește și: FOTO-VIDEO: Ziua porților deschise la Fabrica Bosch din Blaj. Compania, partener pentru învățământul dual în județul Alba

CNDIPT menţionează că “aprobarea cifrei de şcolarizare prin hotărâre de guvern va avea loc cel mai probabil în luna martie 2020”.

Cifra avansată reprezintă 53,6% din totalul locurilor în clasa a IX-a, mai mult cu 3,2 puncte faţă de ponderea din anul şcolar actual. Cele mai multe locuri, peste 21.600, sunt pentru specializarea “mecanică”, ceea ce reprezintă 22,4% din totalul locurilor.

Citește cum sunt alocate locurile în funcţie de tipul de învăţământ, pe Edupedu.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax