Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste o sută de şcoli din Alba nu sunt autorizate sanitar, cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar. Precizări de la DSP

Publicat

scoalaLa o săptămână până la începerea anului şcolar în judeţul Alba, peste 75% dintre unităţile de învăţământ sunt autorizate sanitar. Cu toate acestea, mai sunt încă şcoli, în special din zonele montane sau cele rurale greu accesibile unde copiii sunt nevoiţi să înveţe în condiţii de „ev mediu”.

Din datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, la data de 8 septembrie, din cele 519 unităţi de învăţământ din judeţ, sunt autorizate sanitar pentru a desfăşura activităţi de educaţie 393 de şcoli, licee, grădiniţe şi alte centre.

Directorul adjunct al DSP Alba, Gabriela Todea, a declarat pentru Alba24 că procesul de autorizare al şcolilor pentru anul şcolar care începe la 15 septembrie este în desfăşurare şi că unităţile transmit în continuare documentele, astfel încât, până luni, situaţia poate suferi modificări.

Aceeaşi sursă a precizat însă că sunt şi cazuri de şcoli care nu mai depun dosare pentru autorizare, tocmai pentru că nu îndeplinesc condiţiile necesare legate de alimentarea cu apă sau au spaţii degradate şi grupuri sanitare neconforme.

Deocamdată, peste 24% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Alba nu au autorizare de funcţionare din punct de vedere sanitar.

Vezi AICI situaţia de anul trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax