Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Plângere la DNA pe numele unui polițist din Alba, după o amendă URIAȘĂ dată pentru deținerea unui detector de cabluri electrice

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a câștigat în instanță un proces cu Inspectoratul Județean de Poliție Alba pentru anularea unei amenzi uriașe, în valoare de 30.000 de lei (6.000 de euro). A replicat împotriva IPJ Alba cu o plângere la DNA. 

Bărbatul a susținut că a fost amendat pentru deținerea unui localizator de cabluri electrice în perete, pe care polițiștii l-au descoperit la domiciliul acestuia, cu prilejul unei percheziții într-un alt dosar penal. 

Pe lângă amendă, polițistul care a întocmit procesul verbal a dispus și confiscarea detectorului. În plus, IPJ a fost obligată să plătească peste 1.000 de lei cheltuieli de judecată.

Omul s-a adresat instanței și a obținut anularea procesului verbal și înlăturarea consecințelor lui.

Soluția pe scurt:

”Admite plângerea formulată de petent, domiciliat în Alba, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Alba.

Anulează procesul verbal de contravenţie întocmit la data de 11.01.2022, cu consecinţa înlăturării sancţiunilor aplicate prin acest proces verbal.

Obligă intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba la plata către petent a sumei de 1020 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Judecătoria Alba Iulia.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 29.11.2022” se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Alba Iulia.

Plângere penală împotriva polițistului

Bărbatul din Alba Iulia i-a făcut polițistului care l-a amendat o plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu.

”Subsemnatul am fost oprit în trafic, moment în care numitul … subinspector de poliție mi-a prezentat un mandat de percheziție a autoturismului și ulterior un mandat de percheziție domiciliară pentru o pretinsă postare pe o rețea de socializare, fiind în cele din urmă condus la locuința mea pentru punerea în executare a mandatului (…)

În sertarul cu scule electrice folosit pentru repararea instalațiilor electrice, polițistul a ”descoperit” un localizator de cabluri electrice de dimensiuni reduse pe care l-a ridicat, deși i-am învederat că acest mini-aparat este destinat strict localizării firelor de tensiune din perete (…) fiind de fapt un multifuncțional 3 în 1 și nu un detector de metale folosit în scop arheologic” se arată în plângerea depusă la DNA.

În continuare, acesta a mai precizat că a cumpărat localizatorul din târgul  de vechituri cu 10 lei, dar a precizat că ele există în magazinele specializate cu prețuri cuprinse între 100 și 149 de lei.

Plângerea penală a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Conflictul dintre polițiști și bărbatul din Alba Iulia este mai vechi. Acesta a reclamat anterior că i s-a fabricat un dosar penal de braconaj arheologic.

Povestea datează din noiembrie 2014, când IPJ Alba anunța reținerea a două persoane, printre care și bărbatul din Alba Iulia, pentru sustragerea a zeci de obiecte de patrimoniu (săbii, pumnale, vârfuri de lance, vârfuri de săgeţi, zăbale, fibule) din situri arheologice cum ar fi zona cetăţilor dacice de la Piatra Craivii sau Căpâlna, unde chiar şi accesul cu detectorul de metale este interzis altor persoane decât cele care desfăşoară activităţi de cercetare.

Detalii despre acest subiect, AICI și AICI.

Bărbatul a fost suspectat la un moment dat că răspândit informații în mediul online prin care a defăimat mai mulți polițiști din cadrul IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    marți, 06.12.2022 at 17:28

    la pușcărie sclavii statului 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax