Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Planuri pentru alte patru treceri de pietoni iluminate inteligent la Alba Iulia. Unde sunt amplasate

Publicat

trecere pietoni smart alba iulia

Primăria Alba Iulia are în plan amenajarea a patru treceri de pietoni cu sistem de iluminat inteligent în oraș. Inițiativa este inclusă într-un proiect de construire a rețelei de iluminat public pe șase artere, pentru care este necesară o investiție de 500.000 de euro.

Străzile vizate sunt Calea Moților, Preot Eugen Hulea, Albăstrelelor, Rozelor, Ion Rațiu și Ion Agârbiceanu. Investiția este de 2.470.128,12 lei, respectiv 517.011,98 euro, cu durată estimată de desfășurare a lucrărilor 10 luni.

Vor fi montați 98 de stâlpi cu corpuri de iluminat controlate prin telegestiune, pe o distanță de 5,14 km.

Indicatorii investiției au fost aprobați inițial în septembrie, iar acum se propune încredințarea lucrării către Flash Lighting Services SA, concesionarul serviciului de iluminat public, ”în lipsa unor proceduri inițiate prealabil”, după cum se precizează în proiect.

SDDE Electrica Transilvania Sud SA are în execuție lucrări de realizare a rețelelor de distribuție pe aceste străzi, astfel încât lucrările se pot realiza în parallel, având în vedere că traseul cablurilor va fi comun în procent de 86%. Se vor realiza inclusive rețele de telecomunicații și desființarea cablurilor aeriene de pe toate aceste străzi.

Cele 4 treceri de pietoni care vor fi dotate cu iluminat specific și senzori de prezență sunt la următoarele intersecții (potrivit proiectului aprobat în septembrie):

– Calea Moților cu Ștefan cel Mare

– Calea Moților cu Albăstrelelor

– Calea Moților cu Horea (sens giratoriu, 2 treceri).

Reamintim că în prezent la Alba Iulia există doar o singură trecere de pietoni iluminată inteligent: cea de pe strada Cloșca.

Citește și FOTO: „Zebrele” nevăzute de la Alba Iulia. Trecerile de pietoni slab iluminate, pericol pentru cetățenii orașului

Iar în ultima perioadă accidentele grave petrecute în zona trecerilor slab iluminate a evidențiat necesitatea acestor investiții pentru siguranța pietonilor.

În cadrul unui proiect mai mare, Primăria anunța, în vara acestui an, planuri pentru iluminarea inteligentă a 159 de treceri de pietoni, banii urmând să fie contractați prin POR.

Vezi și Iluminat stradal de 10 milioane de euro la Alba Iulia. Primăria vrea să pună sisteme inteligente la trecerile de pietoni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax