Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Plăţile în numerar mai mari de 10.000 de euro vor fi interzise în Uniunea Europeană. Măsuri pentru combaterea spălării banilor

Publicat

Plăţile în numerar mai mari de 10.000 de euro vor fi interzise în Uniunea Europeană. Parlamentul European și statele membre ale Uniunii Europene au convenit joi să limiteze plățile în numerar pe teritoriul UE la 10.000 de euro, ca parte a legislației de combatere a spălării banilor, potrivit AFP.

Prin noul acord se armonizează și înăspresc reglementările împotriva spălării banilor și fiananțării terorismului care au fost mpuse băncilor, agențiilor imobiliare sau cazinourilor. Restricțiile ar urma să fie extinse la sectorul criptoactivelor.

Înainte de a intra în vigoare, această dispoziție trebuie adoptată în mod oficial.

Unele ţări, ca Franţa, dispun deja de reglementări mai stricte decât noile dispoziţii europene cu privire la plăţile în numerar. Pe de altă parte, în Germania sau Austria nu există nici o restricție, plăţile cash fiind până acum nelimitate.

Potrivit ministrului belgian al Finanţelor, Vincent Van Peteghem, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE,  acest acord „va garanta că farudatorii, crima organizată şi teroriştii nu vor mai avea posibilitatea de a-şi legitima profiturile prin intermediul sistemului financiar”.

Obiectivul este o apropiere a reglementărilor existente în cele 27 de state membre UE, în vederea unei detectări şi unei militări a tranzacţiilor considerate „dubioase”.

Reglementările vor viza atât comerţul cu produse de lux, precum metale preţioase, bijuterii, ceasuri cât şi cel cu maşini, avioane private sau iahturi. De asemenea, aplicarea reglementărilor va fi extinsă în sectorul criptomonedelor, în vederea garantării trasabilităţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax