Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Plenul Senatului, convocat pentru a RESPINGE legea privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit la Camera Deputaților

Senat

Publicat

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, a anunțat miercuri că a convocat plenul Senatului de la ora 14.00 cu un singur punct pe ordinea de zi: proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de Camera Deputaților. Senatorii PSD vor vota împotriva proiectului, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Reamintim că un proiect de lege care prevede acordarea autonomiei pentru Ținutul Secuiesc a fost adoptat tacit în data de 23 aprilie.

Proiectul a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ, dar și de la Consiliul Economic și Social și un punct de vedere negativ de la Guvern. Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat în 23 aprilie, ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile în care putea fi supus la vot.

Acesta a fost înaintat către Senat, care este for decizional.

Conform site-ului Camerei Deputaților, proiectul a fost elaborat de deputații UDMR Biro Zsolt Isvan și Kulcsar – Terza Jozsef – Gyorgy și a fost depus la prima cameră în 23 decembrie.

Detalii puteți citi aici: Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, cu președinte propriu și limba oficială maghiară, ADOPTAT tacit de Camera Deputaților

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Scoala

    miercuri, 29.04.2020 at 11:39

    Daca vor, pot pleca oricind din tara asta, a ramanilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate