Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Podul de peste Mureș, de la ieșirea din Alba Iulia, intră iar în reparații după lucrările de mântuială. Ce spune Florin Roman


Publicat

Podul de peste Mureș care face legătura între Alba Iulia și Sebeș intră iar în reparații, la doar o lună de la ultima intervenție asupra carosabilului.

Mai exact, la începutul lui august muncitorii au intervenit asupra rosturilor de dilatații și le-au cârpit, dar le-au cârpit ”atât de bine” încât la nici două săptămâni au și început să se deterioreze. 

Atunci, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, declara într-o postare pe Facebook, că deși CNAIR este administratorul podului, el s-a implicat pentru a fi rezolvată problema cu care sute de albaiulieni și cetățeni din Sebeș se confruntă de ani întregi.

VEZI ȘI: Podul de peste Mureș, de la ieșirea din Alba Iulia, intră iar în reparații. Când se vor executa lucrările

Acum, Roman a declarat că firma care a efectuat lucrari de mântuială s-a apucat de reparat și începe montarea noilor rosturi care sunt aduse din Italia.

Despre contractul cu firma respectivă Roman spune că este ”unul prost”. Potrivit acestuia lucrările de remediere se vor termina în luna septembrie.

Ce spune Florin Roman despre problema podului de peste Mureș 

”Știu ca nici o fapta buna nu trebuie rămasă nepedepsita! Și îmi asum vorbele de duh primite pentru cozile de pe podul de peste raul Mures, din cauza unor lucrari făcute in bătaie de joc.

Am făcut presiuni este adevărat, pentru ca aceasta bătaie de joc sa înceteze. Deși nu era treaba mea, nu eu sunt administratorul drumului ci CNAIR. Iar contractul făcut cu constructorul este unul prost: este obligat sa remedieze in termen de…90 de zile de la prima sesizare. Adică, reparații la sfântul așteaptă!

VEZI ȘI: FOTO-VIDEO: Reparații în bătaie de joc la podul peste Mureș, de la intrare în Alba Iulia. Câte zile a rezistat ”cârpeala”

Nu m-am putut împăca cu aceasta decizie și am cerut măcar lucrari provizorii, ca sa nu asteptam 3 luni. Timp in care rosturile de dilatație din beton, care trebuiau sa fie folosite de prima data, sa fie aduse taman din Italia! Au ajuns și azi noapte au început schimbarea kitschurilor.

Chiar cu disconfortul creat, măcar in septembrie când mulți se întorc din concediu și încep școlile sa nu mai avem atâta bătaie de cap.

Oamenii au tot dreptul sa fie revoltați. Ca și mine de altfel. Din acest motiv m-am implicat. Altădată o sa stau probabil,cu mâinile in sân. Așa cum fac alții, care doar dau din gura. Sunt neobosiți pentru ca alta treaba nu au! Nu de alta, dar cum spuneam, pentru un gând bun, m-am trezit cu multe urări de…bine”, a declarat Florin Roman pe Facebook.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. kretz

    marți, 25.08.2020 at 15:59

    asa tupeu mai rar. sa te lauzi de doua ori cu o treaba facuta de rahat. de peste 10 ani sunt problemele cu podul si cu cretinatatea de semafor de la intrarea in partos si gastii ce conduce orasul si judetul nici ca-i pasa. păi si normal pt ca anual se dau bani pt „reparatii” la firmele care trebuie si de fiecare data politicienii locali se lauda cu tupeu de ce mare grija au de nevoile conjudetenilor desi ii doare in fund. probabil asta inseamna oras smart si alba verde sa intram in el doar pe jos sau cu bicicleta. fix o ora am stat duminica la coada sa intru in oras si astia se lauda cu nesimtire

  2. Rusinea

    marți, 25.08.2020 at 16:29

    Devine stresant sa vezi ca pe pod nu se lucreaza, dar pe sensul dinspre Sebes mai mult se sta ! Nimeni si nimic nu dirijeaza fluxul, asa ca faci peste 45 de minute ca sa ajungi in Alba Iulia ! NESIMTIRE !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Bogdan Lazăr, ALDE Alba: Alba Iulia sub semnul noii generații! Viziune, Viitor, Vot!

Publicat

Campania electorală se apropie de final. A fost o perioadă mai ALTFEL pentru noi toți, în care am putut să ne decidem nu doar asupra unui nume sau al unui partid, ci sper eu asupra unui VIITOR. Este clar, până când fiecare dintre Dumneavoastră nu veți pune ștampila, nimic nu este sigur, chiar dacă unii deschid deja șampaniile și renunță în sfârșit la masca pe care v-au arătat-o în ultimele 2 luni. Și doar îi cunoașteți, sunt aceeași de 30 de ani încoace…

Dar astăzi și acum, când citiți aceste rânduri, nu mai este despre ei, ci despre NOI! Personal m-am născut deodată cu LIBERTATEA și tocmai de aceea cred atât de mult în ea. Cred în acest drept de a-ți decide propriul VIITOR ca OM, ca familie, ca oraș și ultimativ ca țară! Și nu pot decide în locul țării mele, dar o fac pentru ea. Nu pot decide nici în locul orașului meu, pentru că trebuie să o facem ÎMPREUNĂ: PENTRU orașul nostru! Însă mai știu că de 30 de ani am mers în aceeași direcție, sperând de fiecare dată că va fi altfel! Și astăzi încă vorbim despre drumuri pline cu gropi, despre lucrări făcute prost, despre inundații la fiecare ploaie, despre șpăgi, comisioane, Pile, Cunoștințe și Relații…

Pentru unii voi rămâne doar un candidat în plus pe lista unui buletin de vot. Dar pentru toți cei care vor vota responsabil pentru viitorul copiilor noștri, din 27 Septembrie SUNT glasul unei noi generații de politicieni care se naște în Alba Iulia și pentru Alba Iulia!

Noi suntem COPIII REVOLUȚIEI!! Și nouă ne-a ajuns! Nu vrem să mai pierdem încă 4 ani! Ajung ultimii 30 de ani pierduți de noi toți!

#NoiSuntemAlbaIulia #NoiSuntemSchimbarea #FiiALDfEl #DeParteaTa

Fii SMART! Fii parte a schimbării!

LAZĂR IOAN BOGDAN

Primarul noii generații!

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Polițiștii de la BCCO Alba Iulia au ajutat la destructurarea unei rețele de traficanți de droguri. Ce au capturat

Publicat

Polițiștii de la BCCO Alba Iulia, alături de colegii de la Cluj Napoca și Târgu Mureș au reușit să destructureze o rețea de traficanți și cultivatori de droguri. 

Mai exact, marți, 22 septembrie, DIICOT Târgu Mureș altături de polițiști BCCO din trei județe au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și cultivarea și deținerea de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, pe raza municipiului Târgu Mureș, s-a constituit un grup infracțional organizat ai cărui membrii au procedat la înființarea mai multor culturi de cannabis, atât indoor cât și outdoor, precum și la comercializarea de droguri de risc și de mare risc către diverși consumatori.

La data de 22.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Mureș au efectuat un număr de 19 percheziții domiciliare, pe raza județelor Mureș și Cluj, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe culturi de cannabis, muguri de cannabis și alte resturi vegetale, în cantitate totală de aproximativ 95 de kg, instalații necesare creșterii și îngrijirii plantelor de cannabis, sisteme informatice, precum și sumele de 16.350 de lei şi 315 euro.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca şi Alba Iulia, al jandarmilor din cadrul IJJ Mureş şi Cluj, precum şi al unui echipaj canin de la Aeroportul Cluj-Napoca – Sectorul Poliției de Frontieră.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a cumpărat 10 corturi pliante pentru asigurarea unor puncte de prim ajutor și triere

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia a cumpărat zece corturi pliante în vederea asigurării unor puncte de prim ajutor, triere și a altor activități. 

Achiziția a fost făcută miercuri, 23 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin cumpărare directă, ofertantul fiind firma Scolaro Promo SRL din Alba Iulia.  Potrivit descrierii, achiziționarea de corturi în vederea asigurării punctelor de prim ajutor, triere și a altor activități a fost solicitată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia.

Corturile au dimensiunea de 3 x 3 metri, structura de aluminiu și copertina din poliester culoare alb spre gri/argintiu, impermeabil, rezistent UV. 

Valoarea totală a celor zece pavilioane profesionale pliante este de 11.092,40 de lei, fără TVA

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DEFINITIVAT 2021: CALENDARUL examenului de definitivare, publicat în Monitorul Oficial. ÎNSCRIERI, până pe 15 octombrie 2020

Publicat

clasa goala

Calendarul examenului național de definitivare a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, înscrierile se fac începând din această săptămână, la unitățile de învățământ, până la data de 15 octombrie 2020. Proba scrisă la Definitivat este programată pentru 14 iulie 2021.

Ordinul privind aprobarea Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ în anul școlar 2020 – 2021 a fost publicat miercuri, 23 septembrie, în Monitorul Oficial.

Calendarul examenului național de Definitivat 2021:

– până la data de 8 octombrie 2020 – Emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen județene/comisiei de examen a municipiului București

– până la data de 15 octombrie 2020 – Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ

– 16 – 30 octombrie 2020 – Transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratul școlar, verificarea și avizarea acestora, conform graficului elaborat și comunicat de inspectoratul școlar. Înștiințarea candidaților cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere

– până la data de 5 iunie 2021 – Efectuarea inspecțiilor de specialitate: prima inspecție în primul semestru, a doua inspecție în al doilea semestru de școală

– 7 – 18 iunie 2021 – Completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația electronică

– 14 iulie 2021 – Susținerea probei scrise

– 21 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor

– 21 – 22 iulie 2021 – Înregistrarea contestațiilor

– 22 – 28 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor

– 28 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

– 28 iulie – 2 august 2021 – Transmiterea tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați către Ministerul Educației și Cercetării

– 2 – 9 augsut 2021 – Validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației și cercetării

Concusul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

sursa: edu.ro, monitoruloficial.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate