Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia Română: După decizia CCR privind interceptările, sunt necesare 1000 de posturi noi pentru poliţişti şi rectificare de buget cu 30 milioane euro

Publicat

politisti ordine publica rurala alba1 Poliţia Română a făcut calculul efectelor deciziei Curții Constituționale a României publicată la 9 martie, referitor la cine poate face interceptări în dosarele penale. Concluziile sunt că este necesară suplimentare de personal cu 1000 de posturi pentru poliţişti şi rectificare de buget la instituţie cu aproximativ 30 milioane euro. Suma a fost anunţată miercuri şi de DNA şi DIICOT.

Vezi şi Reacţii de la DNA şi DIICOT, după decizia CCR privind interceptările. Efort bugetar de peste 30 milioane de euro, necesar pentru detaşare de poliţişti şi echipamente

Reamintim că miercuri, CCR a publicat miercuri motivarea deciziei prin care a stabilit că doar procurorii și polițiștii pot asculta cetățenii suspectați că încalcă legea. Judecătorii spun că decizia se aplică şi cauzelor aflate pe rol, de la data publicării în monitorul oficial.

Citeşte şi Motivare CCR: Decizia care interzice SRI să facă interceptări se va aplica dosarelor aflate pe rol

După motivarea deciziei prin care prin care SRI nu va mai putea face interceptări în dosarele penale, preşedintele CCR, Augustin Zegrean a declarat că nimeni nu va rămâne nepedepsit. În opinia sa, ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut, făcând referire la interceptările care există deja în dosare, până la data deciziei.

Citeşte şi Preşedintele CCR, despre decizia privind interceptările: Nimeni nu va rămâne nepedepsit. Consecinţele unui articol penal neconstituţional

Pentru realizarea supravegherii tehnice în noul context legislativ, se impune suplimentarea structurii organizatorice a Poliţiei Române cu 1.000 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, precum și rectificarea bugetului instituției cu aproximativ 30 de milioane de euro. 

Poliţia Română, ca structură a Ministerul Afacerilor Interne, este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

În acest moment, prin structurile sale specializate, Poliţia Română asigură suport informativ, tactic-operaţional şi tehnico-operativ specializat, ce deserveşte structuri din componenţa Ministerului Public, în instrumentarea dosarelor penale.

Poliția Română a luat act de motivarea Curții Constituționale Române și o va respecta întocmai. În acest context, împreună cu Parchetul General, s-au stabilit măsurile necesare pentru continuarea activităţilor specifice derulate în dosarele penale, în condițiile date.

De asemenea, Poliţia Română a realizat o evaluare preliminară a activităților estimate a se desfășura, sens în care au fost identificate următoarele necesități:

– suplimentarea cu 1.000 de posturi a structurii organizatorice a Poliţiei Române, care să gestioneze infrastructura tehnică suplimentară și să desfășoare activități specifice;

– achiziționarea de echipamente IT, de comunicaţii, autovehicule de diferite tipuri, precum şi alte elemente de tehnică-operativă;

– realizarea unor programe de pregătire profesională, care să asigure că acești polițiști dobândesc cunoștințele necesare.

Suma totală astfel estimata se ridică la aproximativ 30.000.000 de euro”, arată Poliţia Română, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. M

    joi, 10.03.2016 at 22:01

    Deci sa intelegem ca ceea ce poate face sri-ul cu personalul existent si dna cu 130, ca atata au cerut, nu pot face decat 1000 de militieni. Se mai mira ca-i crede lumea mai inceti de minte. Poate ar trebui sa-i angajeze pe cei de la sri care lucrau la interceptarile pentru dna, diicot si politie ca si asa acum nu mai prea au ce face la sri din moment ce le-a disparut obiectul muncii. Ar trebui o restructurare acolo ca sa poata angaja aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax