Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii din Alba au deschis dosar penal ”in rem” cu privire la un profesor de religie care a lăsat însărcinată o elevă

Publicat

l

Poliţiştii din județul Alba s-au autosesizat în cazul unui profesor de religie acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă a sa de la liceul din comuna Arieşeni. La vremea respectivă, fata era minoră. Cei doi ar fi avut o relație în urma căreia ar fi rezultat un copil. Profesorul în cauză și-a dat demisia din funcție, miercuri.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Alba au transmis că a fost deschis un dosar penal ”in rem” în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Aceasta înseamnă că poliţiştii fac, deocamdată, cercetări cu privire la faptă.

Un scandal a început în urmă cu aproximativ un an şi jumătate la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, judeţul Alba. Profesorul de religie a fost bănuit că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, în urma cărora fata a rămas însărcinată.

La vremea respectivă ar fi existat la nivelul şcolii a o anchetă internă, în urma cărora profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Situaţia a revenit în atenţie după ce, recent, profesorul a fost de acord să se supună unui test de paternitate în urma căruia a rezultat faptul că el ar fi tatăl copilului.

Eleva în cauză provenea dintr-o casă de timp familial din comuna Avram Iancu, unde locuieşte şi profesorul de religie ortodoxă şi, în prezent, este majoră, potrivit adevărul.ro. Copilul acesteia a fost, de asemenea, lăsat în grija statului pentru că tânăra nu are posibilităţi materiale să îl crească. Profesorul de religie are aproape 50 de ani, este văduv şi nu profesează ca preot.

După ce a izbucnit scandalul mediatic, acesta şi-a şters contul de pe reţeaua de socializare Facebook.

Inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a declarat pentru Alba24.ro că nu a fost informată de conducerea liceului de la data respectivă şi că a aflat abia recent, din presă, despre acest caz. Odată cu demisia profesorului, cel puţin din punct de vedere administrativ, gestionarea cazului de către IŞJ Alba s-a încheiat.

“Am aflat ieri din presă (despre acest caz – n.r.). Acum un an şi jumătate, conducerea unităţii de învăţământ de la acel moment a decis să gestioneze situaţia intern, discutând într-o comisie de disciplină, local, acest caz, iar conducerea inspectoratului nu a fost informată nici verbal, nici în scris. Am înţeles că au luat declaraţii elevei, în prezenţa tutorelui, iar cei doi ar fi spus că nu au pretenţii şi că profesorul nu ar fi tatăl copilului. Astfel că au închis cazul. Dacă aş fi fost informată de conducerea şcolii la momentul respectiv, am fi cercetat cazul pe baza codului de etică, strict din punct de vedere al respectării normelor de conduită valabil în sistemul de educaţie, de către cadrul didactic, iar dacă am fi constatat că nu au fost respectate aceste reguli, profesorul ar fi fost suspendat de pe atunci de la clasă”, a declarat Marcela Dărămuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax