Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Poliţiştii protestează astăzi în faţa sediului MAI și a unor prefecturi. Ministrul de interne promite un nou spor la salariu

Publicat

Sindicatele poliţiştilor organizează, miercuri de la ora 10,00 un nou protest în faţa Ministerului de Interne şi a mai multor prefecturi din ţară. Reprezentanții polițiștilor au declarat  că acţiunile vor înceta doar după ce Guvernul renunţă la măsurile de austeritate.

„Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii. Complementar acestor acţiuni, vom adopta şi celelalte măsuri deja anunţate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare şi nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraţilor”, spun reprezentanţii Sindicatului Europol.

Vezi și LIVE VIDEO: Zeci de angajați ai MAI protestează la Alba Iulia, în ultima zi din an. Sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor

Sindicatul Europol a anunţat că, miercuri, de la ora 10.00, poliţiştii vor fi din nou în stradă, „având în vedere că până în prezent Guvernul şi MAI nu au avut nicio reacţie cu privire la solicitările organizaţiei noastre referitoare la abrogarea prevederilor ordonanţei austerităţii şi care, mai mult de atât, refuză dialogul social”.

Acțiuni de protest în mai multe județe

La protest vor participa sindicalişti de la Federaţia Publisind, Sindicatul Diamantul, Decus şi Prolex.

Pe lângă protestul din faţa Ministerului Afacerilor Interne, acţiuni similare vor avea loc la Prefecturile Maramureş, Satu Mare, Bihor, Mehedinţi, Gorj, Galaţi, Botoşani, Sibiu, Timiş şi Olt, în limita a 100 de persoane, conform măsurilor restrictive impuse de contextul pandemiei.

„Suntem determinaţi mai mult ca oricând să nu ne oprim aici, iar şirul de proteste va continua şi în luna februarie. Acţiunile de protest vor înceta numai după ce Guvernul va renunţa la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani.

Citește și POLIȚIȘTII NU DAU AMENZI, doar avertismente. Formă de protest a membrilor din Sindicatul Europol

Continuăm calendarul protestelor pe care ni le-am asumat şi nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol.

Ei au menţionat că astfel de proteste vor fi organizate în fiecare miercuri, în faţa prefecturilor din ţară, precum şi în faţa Ministerul Finanţelor Publice, în faţa Palatului Victoria şi a Palatului Cotroceni, „până când importanţa profesiei noastre în combaterea fenomenului infracţional şi a contextului pandemic va fi înţeleasă în mod real şi nu doar declarativ în conferinţe de presă”.

Din 11 ianuarie polițiștii au dat avertismente în loc de amenzi

Începând din 11 ianuarie, poliţiştii din întreaga ţară, conform calendarului de proteste asumat de către Sindicatul Europol, au aplicat ”in corpore” sancţiunea avertismentului verbal sau scris conform prevederilor art. 7 alin.(1) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, ca reacţie la măsurile de austeritate adoptate de Guvern, prin care poliţiştilor le-au fost îngheţate drepturile salariale aferente anului 2021, fiind propusă inclusiv neindexarea cu rata medie anuală a inflaţiei a pensiilor militare de stat.   

„Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanenţa, iar activităţile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuţii în fişa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, este calendarul de proteste asumat de Sindicatul Europol.

Ministrul de interne: Salariile rămân înghețate în 2021. 76.000 de polițiști primesc un spor salarial de „specialist de clasă”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că 76.000 de angajaţi din minister vor beneficia, în cursul acestui an, încă din prima lună, de un spor salarial numit „specialist de clasă”, care reprezintă între 2,5 şi 7,5% din salariu, în funcţie de vechime.

„Decizia Guvernului este una foarte clară: la nivelul anului 2021 salariile în sistemul bugetar sunt îngheţate. La sfârşitul anului, analizând situaţia în care ne aflăm, cu toate federaţiile la masă, indiferent de nivelul lor de reprezentativitate, am constatat că un drept câştigat de foarte mulţi ani şi anume un spor – specialist de clasă se numeşte – un spor de 2,5, cinci, respectiv 7,5% care se aplică în funcţie de vechime pentru aproximativ 76.000 de angajaţi ai MAI nu se aplica.

„Acest drept va fi acordat şi în anul 2021, din ianuarie 2021”, a precizat ministrul.  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    miercuri, 27.01.2021 at 10:31

    Interlopistii protesteaza? Pai de ce, nu le dau interlopii din crima organizata destui bani? Probabil ii ajung si pe ei blestemele parintilor ai caror copii disparuti fac fortat prostitutie pe te miri unde prin lume!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax