Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

POSTUL PAŞTELUI 2017. Programul liturgic de la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, perioada 26 februarie – 4 martie


Publicat

De luni, 27 februarie, începe Postul Paştelui 2017. O zi mai devreme, pe 26 februarie, în calendarul ortodox este marcată Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a Lăsatului de brânză, moment din care credincioşii se pregătesc pentru intrarea în cel mai aspru post de peste ani, ce durează 40 de zile.

Din 20 februarie, potrivit tradiţiei, creştinii ortodocşi nu au mai consumat produse din carne, iar din 27 februarie urmează perioada în care trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea şi la produsele lactate. Mai mult, aceştia trebuie să se înalte sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.

În acest an, Paștele ortodox şi cel catolic cad în aceeași zi, pe 16 aprilie.

Vezi şi POSTUL PAŞTELUI 2017 începe în 27 februarie. Semnificaţii pentru credincioşi, obiceiuri şi perioadele cu dezlegare la peşte

Programul liturgic de la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, în perioada 26 februarie – 4 martie

26 februarie – Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brânză)  

Sf. Ierarh Porfirie; Sf. Muceniţă Fotini Samarineanca

Ora 8.30-10.00 – Utrenia

Ora 10.00-12.00 – Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur

Predică Pr. Dorin Opriş

Pra 18.00-19.25 – Vecernia şi Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Predică Protos. Damaschin

Luni, 27 februarie – Sf. Cuvioşi Mărturisitori Procopie şi Talaleu – Începutul Postului Sfintelor Paşti. Zi aliturgică

Ora 7.00-9.00 – Utrenia, Ceasurile I, III, VI, IX şi Obedniţa

Ora 9.00-9.40 – Vecernia

Ora 18.00-20.00 – Pavecerniţa mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul

Marţi, 28 februarie – Sf. Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman, din Dobrogea. Zi aliturgică

Ora 7.00-9.00 – Utrenia, Ceasurile I, III, VI, IX şi Obedniţa

Ora 9.00-9.40 – Vecernia

Ora 18.00-20.00 – Pavecerniţa mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul

Miercuri, 1 martie – Sf. Cuvioasă Muceniţă Evdochia

Ora 7.00-8.10 – Utrenia cu Ceasul I

Ora 8.10-9.40 – Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfinţite

Ora 18.00-20.00 – Pavecerniţa mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul

Joi, 2 martie – Sf. Sfinţit Mucenic Teodot; Sf. Mucenic Isihie

Ora 7.00-8.10 – Utrenia cu Ceasul I

Ora 8.10-9.40 – Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfinţite

Ora 18.00-20.00 – Pavecerniţa mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul

Vineri, 3 martie – Sf. Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

Ora 7.00-9.00 – Utrenia, Ceasurile I, III, VI, IX şi Obedniţa

Ora 18.00-19.30 – Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfinţite

Sâmbătă, 4 martie – Sf. Cuvios Gherasim de la Iordan. Pomenirea morţilor; Sâmbăta Sfântului Teodor

Ora 7.00-8.00 – Utrenia

Ora 8.00-9.30 – Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur

Ora 9.30-10.30 – Parastas de obşte

Ora 18.00-19.25 –Vecernia mare cu LitieȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Președintele Iohannis a încurcat cifrele. Care este, de fapt, formula de calcul pentru scenariile privind deschiderea școlilor

Publicat

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, în conferința de presă de după întâlnirea cu premierul Orban și mai mulți membri ai cabinetului acestuia, o formulă de calcul greșită care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

„În informațiile transmise de către Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate